Flipkart Beat The Genius Quiz Answers today for 11 July 2021 is live now and you can play the quiz every day from 00.00 am to 11.59 PM. In this, Flipkart Beat The Genius Answers, you can Win Vouchers, Gems and More. The Flipkart Beat The Genius Quiz is generally based on the episodes you watch. This quiz comes on Flipkart app and users have to download the app to play the quiz and win exciting prizes.

Also Check Flipkart Daily Trivia Quiz

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 11 July 2021

Q1: The experimental township Auroville in Tamil Nadu is dedicated to whose vision?

Answer 1: Sri Aurobindo

Q2:  In 1964 which Indian origin entrepreneur founded the audio equipment company Bose Corporation?

Answer 2: Amar Bose 

Q3: Ashutosh Gowariker’s ‘Panipat’ tells the story of which Maratha commander who lost the Third battle of Panipat?

Answer 3: Sadashiv Rao Bhau

Q4: In which event did Mikha Singh miss out on an Olympic medal by less than a second?

Answer 4: 400 M

Q5: The last known members of which animal species in India was shot by Maharaja of Koriya in 1947?

Answer 5: Asiatic cheetah

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 10 July 2021

Q1: In 2013 which rapper and musician released the song ‘Blue Eyes’?

Answer 1: Yo Yo Honey Singh

Q2: Which best-selling book by Chetan Bhagat tells the story of ‘Hari’, ‘Ryan’ and ‘Alok’?

Answer 2: Five Point Someone

Q3: In 2010 who designed the Indian rupee symbol?

Answer 3: D Udaya Kumar

Q4: India Celebrates National Science Day on February 28 to mark what occasion?

Answer 4: Discovery of Raman Effect

Q5: During the first world war Indian soldiers posted at which city mutinied in 1915?

Answer 5: Singapore

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 09 July 2021

Q1: What day is observed in India on Sardar Patel’s birth annivesary on 31st October?

Answer 1: National Unity Day

Q2: In 2009, which Indian poet-lyricist won the Oscar for ‘Best Original Song’?

Answer 2: Gulzar

Q3: Which Indian city was declared a UNESCO world heritage site in 2019?

Answer 3: Jaipur

Q4: Which animal is the primary diet of the King Cobra?

Answer 4: Snake

Q5: Which biologist of Indian origin won the Nobel Prize in Chemistry in 2009?

Answer 5: Venki Ramakrishnan

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 07 July 2021

Q1: The Alphonso mango was named after an explorer from which country?

Answer 1: Portugal- C

Q2: In the Mahabharata who narrates the events of the Kurukshetra war to the blind Dhritarashtra?

Answer 2: Sanjaya- A

Q3: Which Puducherry-born Hollywood director has received a Padma Shri in 2008?

Answer 3: M Night Shyamalan- C

Q4: In which country did the Indian men’s cricket team win its first overseas test series?

Answer 4: New Zealand-  A

Q5: 1829 which Governor General of India banned the practice of Sati?

Answer 5: Lord Bentinck – A

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 06 July 2021

Q1: Which was the first Bollywood movie for which AR Rahman composed music?

Answer 1: Rangeela – D

Q2: In which state in the USA was the Howdy Modi event held?

Answer 2: Texas – B

Q3: From which company did the Tatas buy Jaguar Land Rover?

Answer 3: Ford – B

Q4: A writer in which language won the first even Jnanpith award?

Answer 4: Malayalam – D

Q5: In the Ramayana whose real name was Nemi?

Answer 5: Dasaratha – A

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 04 July 2021

Q1: Chettinad and Kongunad are cuisines native to which Indian state?

Answer: (A) Tamil Nadu

Q2: Who was the first Indian to win a Grand Slam title in tennis?

Answer: (D) Mahesh Bhupathi

Q3: Which king was responsible for the construction of the Vijaya Stambha in Chittorgarh?

Answer: (B) Maharana Kumbha

Q4: Which city was Mahatma Gandhi at on the night when India became independent?

Answer: (D)  Kolkata

Q5: The Karnataka Khadi Gramodyago Samyukta Sangha in Hubli is famous for producing what?

Answer: (C) National Flag

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 03 July 2021

Q1: The 2016 film film Rustom Akshay Kumar’s character is loosely based on which Indian naval officer who was part of a landmark case?

Answer 1: KM Nanavati – A

Q2: Which GI-tagged sweet dish

Answer 2: Laddu – B

Q3: In Which town was Dr. Ambedkar born in 1891?

Answer 3: Mhow – B

Q4: Under whose captaincy did the Indian women’s cricket team play first Test match?

Answer 4: Shantha Rangaswamy – D

Q5: Which country’s president was the Chief Guest for India’s first Republic Day parade?

Answer 5: Indonesia – A

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 02 July 2021

Q1:  In which state is the 57ft high gomateshwar statue of bahubali?

Answer: Karnataka – C

Q2: India air forces motto nabha sparshan deeptam is from which holy text?

Answer: Bhagavad Gita- A

Q3: Which indian sportsman has written a memoir a shot at history?

Answer: Abhinav Bindra – C

Q4: Who created border line that partitioned india and Pakistan?

Answer: Cyril Radcliffe – D

Q5: The vikramasala sanctuary in bihar is dedicated to which creature?

Answer: Dolphin – C

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 01 July 2021

Q1: Which company owns the TikTok app which was banned in India?

Answer 1: ByteDance – A

Q2: In the Ramayana whose bow does Rama break to win Sita’s hand?

Answer 2: Shiva – C

Q3: Which sports is the first individual Olympic medalist from Independent India?

Answer 3:  KD Jadhav – A

Q4: Which is the only Filmfare Award Sholay won in spite of being a blockbuster?

Answer 4: Best Editing – D

Q5: Which kingdom fell into ruin after its defeat at the Battle of Talikota in 1565?

Answer 5: Vijayanagara – C

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 30 June 2021

Q1: What plane was Wing Commander Abhinandan Varthaman flying when it was shot down?

Answer 1: MiG 21 – A

Q2: Kushinagar where Buddha is said to have attemped mahaparinirvana is locate in which state?

Answer 2: Uttar Pradesh – D

Q3: Who captained the Indian men’s cricket team in their first ever T20 international?

Answer 3: Virender Sehwag- C

Q4: Which Indian company was founded by a man named SK Burman in 1884?

Answer 4: Dabur – D

Q5: In which present-day country was PM Lal Bahadur Shastri when he passed away?

Answer 5: Uzbekistan – D

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 29 June 2021

Q1: On the occasion of which festival were people gathered in Jallianwala Bagh when British troops fired upon them?

Answer 1: Baisakhi

Q2: Which is the largest Union Territory in India by area?

Answer 2: Ladakh

Q3: Who is the only Indian to have scored a century in the USA in international cricket?

Answer 3: KL Rahul

Q4: Which organisation was originally located in the Chamber of Princes in the Parliament before moving to its own premises in 1958?

Answer 4: Supreme Court

Q5: Neither Roses Nor Thorne is an autobiography of which Supreme Court Judge who was a Presidential candidate who lost to Gianit Singh?

Answer 5: HR Khanna

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 28 June 2021

Q1:What is the Indian movie to make it Oscar as best foreign language movie

Answer 1: Mother India – C

Q2: In which city is the headquarters of isro located

Answer 2: Bengaluru – B

Q3: Which is the only country where india never won a test series

Answer 3: South Africa – C

Q4: Where would you go to see the mahatma Gandhi marine National park?

Answer 4: Andaman & Nicobar – B 

Q5: Which 2000 year old form of sanskrit theatre is near to Kerala?

Answer 5: Koodiyattam – A

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 27 June 2021

Q1: Anustup and Gayathri are two of the seven horses drawing the chariot of which god in Hindu mythology?

Answer 1: Surya

Q2: In which city can you find the Sree Padmanabhaswamy Temple Known for the treasures in its vaults?

Answer 2: Thiruvananthapuram

Q3: Which was the first Indian company to be listed on Nasd

Answer 3: Infosys

Q4: As of 2019 who is the only player from the losing side to be man of the match in an IPL final?

Answer 4: Anil Kumble

Q5: Who is the only member of the Indian Air Force to win the Param Vir Chakra?

Answer 5: Nimal Jit Singh Sekhon

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 26 June 2021

Q1: Where is the Sulabh International Museum of Toilet located?

Answer: New Delhi

Q2: Who defeated empeoro Humayum and took control of the Mughal empire?

Answer: Sher Shah Suri

Q3: In which city did Sachin Tendulkar hit the first double century in men’s ODI cricket?

Answer: Gwalior

Q4: In 1995 what historic first in India took place between Jyoti Basu and Union minister Sukh Ram?

Answer: First mobile phone call

Q5: In the Mahabharata who was the only son of Dhritarastra to survive the Kurukshetra war?

Answer: Yuyutsu

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 25 June 2021

Q1: Which Indian player defeated Nozomi Okuhara to become the world champion in her sport?

Answer 1: PV Sindhu

Q2: Which was the first state in Inia to report a case of Covid-19?

Answer 2: Kerala

Q3: Who did Pranab Mukherjee defeat in the election to become President of India?

Answer 3: PA Sangma

Q4:What does the word ‘Rafale’ literally mean in French?

Answer 4: Gust of wind

Q5: In the 1920s who become India’s first female advocate?

Answer 5:  Cornella Sorabji

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 24 June 2021

Q1: In which city did the brand Haldiram’s start out as a small shop?

Answer 1: Bikaner

Q2: In which state did a chief minister serve for over 24 years, a record for an Indian state?

Answer 2: Sikkim

Q3: Who was the chief architect responsible for building the Rashtrapati Bhavan?

Answer 3: Edwin Lutyens

Q4: In which state would you find India’s tallest mountain south of the Himalayas

Answer 4: Kerala

Q5: In which sport are Homi Motival and PK Garg the only two winners of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?

Answer 5: Yachting

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 23 June 2021

Q1: Who is the only Indian to receive an honorary Oscan for contributions to cinema?

Answer 1:  Satyajit Ray – C

Q2: In Hindu mythology, Subala, the father of Shakuni, was the ruler of which kingdom?

Answer 2: Gandhara – D

Q3: How do we better known the poem ‘Tarana-e-Hind’ for which Pandit Ravi Shankar composed the music?

Answer 3: Sare Jahan Se Accha – A

Q4: In the 1970s which minister and former trad union leader forced Coca-Cola and IBM to leave India?

Answer 4: George Fernandes – B

Q5: Which ruling dynasty of India referred to themselves as ‘Gurkani’?

Answer 5: Mughals- D

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 22 June 2021

Q1: Which ruler built the Jama Masjid in Delhi?

Answer 1: Shah Jahan – C

Q2: What is the minimum age for an Indian citizen to become a Member of the Lok Sabha?

Answer 2: 25 – B

Q3: Which state’s movie industry is known by the name ‘SandalWood’?

Answer 3: Karnataka – D

Q4: At which important location can you find the 145-foot tall Jaipur column?

Answer 4: Rasthrapati Bhavan – B

Q5: In which sport has Shiva Keshavan represented India at six consecutive Winter Olympics?

Answer 5: Luge – A

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 21 June 2021

Q1: Which Indian business tycoon was the subject of a banned biography named “The Polyester Prince” ?

Answer 1: Dhirubhai Ambani – A

Q2: Which is the only national park in the world where you find Asiatic lion?

Answer 2: Gir – D

Q3: An Ashokan capital which forms the basis for India’s state emblem is found at which place?

Answer 3: Sarnath – B

Q4: Who was the basis for the 1980’s comic book hero named “supremo”?

Answer 4: Amitabh Bachchan – C

Q5: In Hindu mythology who wields the sword called Nandaka?

Answer 5: Vishnu – D

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 20 June 2021

Q1: In 2016 bollywood movie is based on Matthunny Mathews whose effort helped save about 170000 Indians during the Indian Gulf war?

Answer 1: A – Airlift 

Q2: Which is Indians most spoken language after Hindi?

Answer 2: C – Bengali

Q3: “Emerald, Blue and You” is the tourism tagline of which union territory of India?

Answer 3: D – Andaman & Nikobar

Q4: Who was the first Sportsperson to win Rajiv Gandhi Khel Ratna?

Answer 4: B- Vishwanath Anand

Q5: Indian national mottos Satyameva Jayate is taken from which ancient text?

Answer 5: C – Mundaka Upanishad

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 19 June 2021

Q1: In which state would you find mainland India’s eastermost town?

Answer 1: B – Arunachal Pradesh

Q2: Which Bangladeshi writer was forced to leave Bangladesh in 1994 for authoring the controversial novel ‘Lajja’?

Answer 2: A – Taslima Narsin

Q3:India’s first nuclear reactor was named after which divine being from Hindu mythology?

Answer 3: A – Apsara

Q4: Whose record of most centuries in a single world cup did Rohit Sharma beat in 2019?

Answer 4: D – Kumar Sangkkara

Q5: Which river gives its name to a carnivorous dinosaur called Rajasaurus whose fossils were found in India?

Answer 5: C – Narmada

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 18 June 2021

Q1: The Madhubani paintings are the traditional art form of which state?

Answer 1: C – Bihar

Q2:Which is the only film that starred both Irrfan Khan and Rishi Kapoor?

Answer 2: A- D-Day

Q3:In 1943, CD Deshmukh became the first Indian to head which organisation?

Answer 3: D – Reserve Bank Of India

Q4:In which country did the Indian Air Force executed Operation Cactus, after their government appealed for help?

Answer 4: A – Maldives

Q5: In which year did India win its last Olympic Gold in the hockey?

Answer 5: C – 1980

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 17 June 2021

Q1: Which Pandava had wives named Ulupi and Subhadra in the Mahabharata?

Answer 1: Arjuna – D

Q2:The headquarters of the BCCI is located in which international cricket stadium?

Answer 2: Wankhede  Stadium – B

Q3:Which animal was the national animal of India immediately before the tiger?

Answer 3: Lion – D

Q4: Which person, who was born in India, is the youngest winner of the Nobel Prize in Literature?

Answer 4: Rudyard Kipling – D

Q5: Which Viceroy & Governor General of India was assassinated while touring the Andaman Islands?

Answer 5: Lord Mayo – C

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 16 June 2021

Q1: Thalassery/ Ambur/ Dindigul/ Kolkata and Awadhi are types of what dish?

Answer 1: C – Biryani

Q2: In June 2020 which cyclone hit the western coast of India?

Answer 2: C -Nisarga

Q3: What is the Civil Aircraft Registration Country Code for planes registered in India?

Answer 3: B – VT

Q4: After which Sufi didi Emperor Akbar name his son – who became Emperor Jahangir?

Answer 4: C – Sheikh Saleem Chisti

Q5: Which asura in Hindu mythology was the son of Vajranga and Vajrangi and could only be killed by a child?

Answer 5: B – Taraksura

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers: 15 June 2021

1: In which state would you find khajuraho temples?

Answer 1: D – Madhya Pradesh

Q2: Ms Dhoni announced his retirement from international cricket with a social media post featuring which song?

Answer 2: A – Main Pal Do Pal Ka

Q3: The former chairman of which indian business house was the first licensed pilot in India?

Answer 3: C – Tata

Q4: How many languages are there on the language panel of an Indian rupee note?

Answer 4: A – 15

Q5: A symbolic representation of what food item was found on the official flag of the nizams of hyderabad?

Answer 5: B – Kulcha

Flipkart Beat The Genius Details:

Today’s Flipkart quiz prize – Vouchers, Gems and More
Quiz Timing – 12 AM to 11.59 PM
Quiz Date Start – 15 June 2021

How Can You Play quiz?

  • First of all, you have to download the app from the Play Store or ios Store.
  • Now, open the app and sign up there with your mobile number or email id.
  • If you are already registered, then just sign in.
  • Now open the Flipkart app and click on the “Games” banner at the bottom right.
  • After clicking on Games Banner, scroll down and check the “Beat The Genius” banner.
  • Tap on the Play Now button to play the quiz.Total Three numbers of questions will be asked.
  • You have to give all the three questions correctly in Flipkart Beat The Genius Quiz so that you could be eligible to win Flipkart Gift voucher and Super coins.

Flipkart Beat The Genius Quiz Rules

  • You must be 18 years or above.
  • For 13 years, you may enter under parental consent.
  • You must have an account on the Flipkart app.The quiz will run everyday.
  • The Flipkart Beat The Genius timing will be from 00:00:01 to 23:59:59

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *