Amazon Quiz Answers Win Today 17 April 2021 Win Rs. 15000

Amazon quiz answers win today for 17 April 2021. You can Win Rs. 15000 by answering all five questions. As we know, Amazon daily quiz is going on and users can win prizes by giving all the answers correctly. The prizes include many products and Amazon pay balance.

Amazon Launchpad Quiz Answers : Win ₹10,000 (10 Winners)

Also Check Flipkart Quiz Answers

Amazon The Tea Lovers Quiz Answers

Amazon Pay Gift Cards Quiz Answers

The quiz can be played only on the Amazon App.

Amazon Quiz for 17 April 2021 is live now. Users can Win Rs. 15000  by giving all the answers correctly. Check the questions below and answer them on the Amazon app to Win Rs. 15000.

Also Check Amazon Pay Amazon se Quiz Answers : Win ₹1,000 (Winners 100)

Amazon Quiz Answers Win Today
Image Credit: Amazon

Amazon Quiz Information

Amazon Quiz Answers Win Today 17 April 2021 are

Q1: Kadapala Rithvika Sri, a 9-year-old girl from Andhra Pradesh, became Asia’s youngest girl to climb which African peak in March 2021?

Answer 1:  Mount Kilimanjaro

Q2: Iron rich ‘Bao-Dhan’ is grown without the use of chemical fertilizers in which Indian state?

Answer 2:  Assam

Q3: As per the Guiness Book of World Records, Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani occupies what distinction?

Answer 3: Most expensive bottle of water in the world

Q4: Most expensive bottle of water in the world

Answer 4:  Pixar

Q5: The young males of this species are known as?

Answer 5:  Colt

Amazon Quiz Answers Win Today 16 April 2021 are

Q1: In which country is a massive public protest, referred to as the “five twos revolution”, taking place?

Answer 1:  Myanmar

Q2: Aryabhatta Research Institute of Observational Sciences, who recently built an indigenous spectrograph, is located in which hillstation?

Answer 2:  Nainital

Q3: During the recent T20I series between the Indian Women’s Team and the South African Women’s Team, who won Player of the Series?

Answer 3:  Shafali Verma

Q4: What is the name of this difficult to prepare exotic vegetable?

Answer 4:  Artichoke

Q5: What do you call the person who is obsessed with collecting this item?

Answer 5: Sneakerhead

Amazon Quiz Answers Win Today 15 April 2021 are

Q1: Recently, a National Committee was formed to celebrate what in 2022 in the form of Azadi Ka Amrit Mahotsav?

Answer 1:  75 years of India’s Independence

Q2: The immense Chicxulub crater, that may have caused the extinction of Dinosaurs, is located underneath the Yucatan Peninsula in which nation?

Answer 2: Mexico

Q3: In an ODI match at which venue in 2021, did you have 1 pair of brothers representing India and another pair representing England?

Answer 3: Pune

Q4: Which necessary phone peripheral was recently removed from the box of the newest version of this particular mobile phone?

Answer 4:  Both of these

Q5: These animals can eat upto a kilogram of what per day?

Answer 5:  Eucalyptus leaves

Amazon Quiz Answers Win Today 14 April 2021 are

Question 1: In March 2021, who became the third batsman in international cricket to smash a bowler for six consecutive sixes?

Answer: Kieron pollard

Question 2: Mohamed Mahmoud Al Khaja is the UAE’s first ambassador to which country?

Answer: Israel

Question 3: India’s and Asia’s first National Dolphin Research Centre is being set up in which state?

Answer: Bihar

Question 4: Which company bought this brand of VR headsets?

Answer: Facebook

Question 5: Which animal is associated with this brand of sports goods?

Answer: Puma

Amazon Quiz Answers Win Today 13 April 2021 are

Question 1:- In March 2021, the UN General Assembly adopted an India-sponsored resolution declaring 2023 as the International Year of what?

Answer 1:- Millets

Question 2:- Which country is building the world’s first platypus sanctuary?

Answer 2:- Australia

Question 3:- Which surveillance satellite, built by PES University students for DRDO, was deployed in space to monitor the Indian Ocean Region?

Answer 3:- SindhuNetra

Question 4:- In which story is this animal referred to as “Kichi”?

Answer 4:- Mowgli

Question 5:- What particular phrase is associated with this Google product?

Answer 5:- Hey Google!

Amazon Quiz Answers Win Today 12 April 2021 are

Q1: According to the Hurun Global Rich List 2021, which country leads with the most number of billionaires at 1058?

Answer 1:  China

Q2: Hosting nearly 62,000 people, the Al Hol camp is one of the largest refugee camps in which conflict ridden country?

Answer 2:  Syria

Q3: Which is the first dedicated commercial mission of NewSpace India Limited?

Answer 3: Amazonia-1

Q4: This is a cosplay of a DC character, named what?

Answer 4:  Diana

Q5: Which technology company produces this product?

Answer 5:  Microsoft

Amazon Quiz Answers Win Today 11 April 2021 are

Q1: What’s the name of the new network after the merger of Lok Sabha TV and Rajya Sabha TV?

Answer 1:  Sansad TV

Q2: Which of these is a domestic Twenty20 cricket championship in India?

Answer 2: Syed Mushtaq Ali Trophy

Q3: India observes which of the following days every year on March 16?

Answer 3: National Vaccination Day

Q4: As of 2021, who holds the world record for the most top level championship titles in this particular sport?

Answer 4: Giacomo Agostini

Q5: Which of these actors plays the role of this Norse god in the Marvel Cinematic Universe?

Answer 5:  Chris Hemsworth

Amazon Quiz Answers Win Today 10 April 2021 are

Q1: Michael Somare, who passed away recently, was the ‘Grand Chief’ and the ‘Father of the Nation’ of which country?

Answer 1:  Papua New Guinea

Q2: “Forests and Livelihoods: Sustaining People and Planet” was the theme of which day celebrated by UN on 3rd March 2021?

Answer 2:  World Wildlife Day

Q3: In collaboration with which prestigious institution will the Govt of India set up the country’s first Centre for Excellence in Gaming?

Answer 3: IIT Bombay

Q4: The monument in this picture was built as an entrance to what?

Answer 4: World’s Fair

Q5: Which country is the first in per-capita consumption of the meat that comes from this particular bird?

Answer 5:  Israel

Amazon Quiz Answers Win Today 09 April 2021 are

Q1: In February 2021, who became the fastest Indian bowler to pick 400 Test wickets in terms of matches?

Answer 1:  Ravichandran Ashwin

Q2: A specimen of black-browed babbler was rediscovered after 180 years in which country during 2021?

Answer 2:  Indonesia

Q3: On February 28, 2021, which country launched their first Arctic-monitoring Satellite ‘Arktika-M’?

Answer 3:  Russia

Q4: Which social movement is this symbol associated with?

Answer 4:  Black Lives Matter

Q5: Which country has won the most number of gold medals in the 21st century in this Olympic sport?

Answer 5:  China

Amazon Quiz Answers Win Today 08 April 2021 are

Q1: In March 2021, which Indian wrestler grabbed the 53kg gold medal at Ukraine and reached the world number one rank?

Answer 1:Vinesh Phogat

Q2: As a sustainability commitment, which company made the world’s first ever consumer PC using plastic waste in ocean in 2021?

Answer 2 HP

Q3: Who won the 2021 Golden Globe Award for best TV series?

Answer 3: The Crown

Q4: What is the name of the famous speech given by this icon?

Answer 4:  I have a dream

Q5: The birth of whom is being portrayed in this picture?

Answer 5: Jesus Christ

Amazon Quiz Answers Win Today 07 April 2021 are

Q1: Which Indian state is the host of India Women’s League 2021 football tournament?

Answer 1: (C) Odisha

Q2: Which film won the 2021 Golden Globe Award for Best Drama film?

Answer 2: (A) Nomadland

Q3: Who has developed and launched a secure messaging application named Secure Application for the Internet (SAI)?

Answer 3: (B) Indian Army

Q4: In which place will you find this important American building?

Answer 4: (D) Washington D.C

Q5: With which festival is this candy associated with?

Answer 5: (D) Christmas

Amazon Quiz Answers Win Today 06 April 2021 are

Q1: Dulanga Coal Mine recently became operational in which state of India?

Answer 1:  Odisha

Q2: IAF jets participated in the 70th anniversary celebrations of which country’s Air Force?

Answer 2:  Sri Lanka

Q3: Which organisation has issued a Purple Notice to its 194 member countries outlining a specific modus operandi on dating applications?

Answer 3:  INTERPOL

Q4: What is the name of this character from the Narnia book series?

Answer 4: Mr Tumnus

Q5: This player recently made his comeback to the tennis court after a year, playing in which Asian country?

Answer 5: Qatar

Amazon Quiz Answers Win Today 05 April 2021 are

Q1: Which observer-member of the Arctic Council has recently released a draft Arctic policy?

Answer 1:  India

Q2: Which country’s ambassador was Diplomat Luca Attanasio, who recently got killed in the Democratic Republic of the Congo?

Answer 2:  Italy

Q3: All the matches in the T20 international series between India and England in 2021 would be played in which city?

Answer 3: Ahmedabad

Q4: In which fictional universe do you use this place as a magical portal?

Answer 4:  Harry Potter

Q5: What phenomenon causes this beautiful spectacle usually seen on the poles of the Earth?

Answer 5:  SOLAR WIND

Amazon Quiz Answers Win Today 04 April 2021 are

Question 1:- Indian has been constructing the world’s highest railway bridge over which river?

Answer 1:- Chenab

Question 2:- Which film got the 2021 Dadasaheb Phalke International Film Festival Award for ‘Best Film’?

Answer 2:- Tanhaji

Question 3:- Which Indian space scientist was recently honoured in a Google Doodle released in March 2021?

Answer 3:- UR Rao

Question 4:- Which astrological sign does this animal represent?

Answer 4:- Cancer

Question 5:- In which movie does the actor represented here dress up as an old lady, to spend more time with his children?

Answer 5:- Mrs Doubtfire

Amazon Quiz Answers Win Today 03 April 2021 are

Question 1:- Which country recently became the first country in the world to receive vaccines under the UN-backed Covax scheme?

Answer 1:- Ghana

Question 2:- Rashtra Pratham – 82 varshon ki Swarnim Gatha’ is a recently released book chronicling the history of which force?

Answer 2:- CRPF

Question 3:- Elizabeth Ann is a clone of which endangered animal, created by scientists in the US?

Answer 3:- Black-footed ferret

Question 4:- Which of these dishes found in the iconic Paradise restaurant contains this fruit as the central ingredient?

Answer 4:- Qubani ka Meetha

Question 5:- When this letter was sent to Harry Potter, which family used to stay at the address mentioned in this letter?

Answer 5:- Dursleys

Amazon Quiz Answers Win Today 02 April 2021 are

Question 1:- Which city intends to have the first undersea tunnel of India by the year 2023?

Answer 1:- Mumbai

Question 2:- Which country recently opened a National Ministry for Extraterrestrial Space Affairs, The Moon and Other Celestial Bodies?

Answer 2:- Nicaragua

Question 3:- Who is the first woman to serve as the United States secretary of the treasury?

Answer 3:- Janet Yellen

Question 4:- In the nursery rhyme “The Farmer in the Dell”, what did this domestic animal take?

Answer 4:- Mouse

Question 5:- What recreational and competitive adventure sport is being performed by the man in the picture?

Answer 5:- Paragliding

Amazon Quiz Answers Win Today 01 April 2021 are

Question 1:- Kalanamak rice, cultivated since the Buddhist period, comes from which Indian state?

Answer 1:- Uttar Pradesh

Question 2:- What rare mineral with links to Mars has recently been found in the deep ice core of the white continent Antarctica?

Answer 2:- Jarosite

Question 3:- Which of these countries recently opened military recruitment to women?

Answer 3:- Saudi Arabia

Question 4:- What is the white ball called in this sport?

Answer 4:- Cue ball

Question 5:- The name of this, is also the name of an aircraft in which of these airlines?

Answer 5:- Spicejet

Amazon Quiz Answers Win Today 31 Mar 2021 are

Question 1:- Stories I Must Tell: The Emotional Journey of an Actor’ is a memoir by which actor?

Answer 1:- Kabir Bedi

Question 2:- Space Enterprise Encouragement & Development (SEED) is a new initiative by which Indian organisation?

Answer 2:- ISRO

Question 3:- Which singer’s debut single “Drivers License” broke the Spotify record for the most streams for a song in its first week?

Answer 3:- Olivia Rodrigo

Question 4:- The method of preparing coffee so as to produce these beautiful patterns is known as what?

Answer 4:- Latte Art

Question 5:- Where will you find these Twin Towers?

Answer 5:- Kuala Lampur

Amazon Quiz Answers Win Today 30 Mar 2021 are

Q1: Which organisation was created in 2000 to improve access to new and underused vaccines for children living in the world’s poorest countries?

Answer 1: (B) Gavi

Q2: The Samyukta Kisan Morcha recently celebrated February 23 as what in memory of a 1907 movement started by Sardar Ajit Singh?

Answer 2: (A) Pagri Sambhal Diwas

Q3: What’s the name of the plastic card with alphanumeric codes, that the US president carries with him all the time?

Answer 3: (D) Biscuit

Q4: Name this classic video game that required you to eat all the dots throughout the game.

Answer 4: (D) Pac Man

Q5: Which of these countries is this animal native to?

Answer 5: (D) Australia

Amazon Quiz Answers Win Today 29 Mar 2021 are

Q1: The recently released book ‘Maverick Messiah’ is the political biography of which former Indian Chief Minister?

Answer :  NT Rama Rao

Q2: On 12th February 2021, Tetsushi Sakamoto was appointed as the Japanese Minister of what?

Answer : Loneliness

Q3: What is INS Karanj, recently commissoned by the Indian Navy?

Answer :  Submarine

Q4: Which AI assistant is present in this device by Amazon?

Answer :  Alexa

Q5: Which of these is a sports franchise located in this capital city?

Answer :  All of these

Amazon Quiz Answers Win Today 28 Mar 2021 are

Q1: Pakistan intends to GI tag what product, that is produced in the Potohar Plateau, to prevent its unauthorised use by other countries?

Answer 1:  Himalayan pink salt

Q2: In February 2021, who became India’s first WTA champion since Sania Mirza, when she won a doubles title at the Phillip Island Trophy?

Answer 2:  Ankita Raina

Q3: Which company recently supplied the 100th K-9 Vajra Howitzer to the Indian Army?

Answer 3:  L&T

Q4: When was this iconic perfume launched?

Answer 4:  1921

Q5: How many cards are there in the deck of this fast paced card game?

Answer 5: 112

Amazon Quiz Answers Win Today 27 Mar 2021 are

Q1: India’s first digital university was recently inaugurated in which state?

Answer 1: (C) Kerala

Q2: Which Indian city is served by Maryada Purushottam Sriram Airport?

Answer 2: (A) Ayodhya

Q3: Which actor has recently been felicitated with the Dadasaheb Phalke International Film Festival Award for the Most Versatile Actor?

Answer 3: (A) Kay Kay Menon

Q4: Name this city, which has a famous football club named after a Greek hero

Answer 4: (D) Amsterdam

Q5: In which country was this beauty related item first discovered?

Answer 5: (D) China

Amazon Quiz Answers Win Today 26 Mar 2021 are

Q1: For 53 years, which of these State Banks functioned outside RBI’s purview?

Answer 1:  State Bank of Sikkim

Q2: Complete the title of Ram Sewak Sharma’s new book “The Making of Aadhaar: World’s Largest _______ Platform”?

Answer 2:  Identity

Q3: Pahela Phagun’ is a spring festival celebrated in which neighbouring country of India?

Answer 3:  Bangladesh

Q4: Name the cartoon character that lives in this fruit under a tree with his pet snail Gary

Answer 4:  Spongebob

Q5: The Roman God for what shares its name with this planet?

Answer 5: Thunder

Amazon Quiz Answers Win Today 25 Mar 2021 are

Q1: In February 2021, which Indian was appointed by UN chief Antonio Guterres as Under-Secretary-General?

Answer 1: Usha Rao-Monari

Q2: The Mandu festival and the Khajuraho dance festival happens in which Indian state?

Answer 2: Madhya Pradesh

Q3: Which country recently hosted the 2021 World Future Fuel Summit?

Answer 3:  India

Q4: The celebration of which of these German festivals is primarily associated with this drink?

Answer 4: Oktoberfest

Q5: Which of these companies founded in a place like this, supplied test and measurement instruments for Disney’s ‘Fantasia’?

Answer 5: HP

Amazon Quiz Answers Win Today 24 Mar 2021 are

Question 1:- Dhubri-Phulbari bridge, slated to be the longest bridge in India, will connect Assam to which other state?

Answer 1:- Meghalaya

Question 2:- Giorgi Gakharia served as the Prime Minister of which country from 8 September 2019 to 18 February 2021?

Answer 2:- Georgia

Question 3:- Which car company has launched a Transformer-like robocar dubbed as TIGER X-1?

Answer 3:- Hyundai

Question 4:- What are these fruits called after they are dried naturally in the sun without undergoing any fermentation process?

Answer 4:- Prunes

Question 5:- Which of these following brands have this object in its logo?

Answer 5:- Rolex

Amazon Quiz Answers Win Today 23 Mar 2021 are

Question 1:- Which of these apps recently rolled out the voice DM feature in India?

Answer 1:- Twitter

Question 2:- In India, leatherback turtles nest mainly in which State or Union Territory?

Answer 2:- Andaman and Nicobar islands

Question 3:- Which association would be launching the World Solar Bank at COP 26, United Nations Climate Change Conference?

Answer 3:- ISA

Question 4:- This dish originates in which country, where the practice of rolling tortillas around other food dates back to Aztec times?

Answer 4:- Mexico

Question 5:- In Thor Ragnarok, this character turns back into Bruce Banner, by seeing an old video of which Avenger?

Answer 5:- Black Widow

Amazon Quiz Answers Win Today 22 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Prime Minister Narendra Modi recently launched the Mahabahu-Brahmaputra programme in which Indian state?

Answer 1:- Assam

Question 2:- The World’s oldest DNA was recently discovered in the tooth of which 1.2-million-year-old animal?

Answer 2:- Krestovka mammoth

Question 3:- Name the instant messaging service developed by the Government of India as an alternative to WhatsApp?

Answer 3:- Sandes

Question 4:- Which of the following is not a variety of this dish?

Answer 4:- Pita

Question 5:- What kind of cells, whose name is derived from Greek, are found in this part of a human body?

Answer 5:- Neurons

Amazon Quiz Answers Win Today 21 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Honda Motorcycle and Scooter India has completed 20 years in India. Which was their model which hit the Indian market in 2001?

Answer 1:- Activa

Question 2:- Which of these actors was given the Critics Choice award at the Dadasaheb Phalke International Film Festival Awards 2021?

Answer 2:- Sushant Singh Rajput

Question 3:- Which tennis grand slam is played on this surface?

Answer 3:- The French Open

Question 4:- What is this musical instrument called?

Answer 4:- Banjo

Question 5:- What is the official name of this tower located in London?

Answer 5:- Elizabeth Tower

Amazon Quiz Answers Win Today 20 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Which company has the ‘Vriddhi Supplier Development Program’ that aims to empower around 50,000 MSME’s for growth?

Answer 1:- Walmart

Question 2:- The Russian Direct Investment Fund has recently announced that which vaccine is now registered in 37 countries?

Answer 2:- Sputnik V

Question 3:- In which Disney movie do we see this talking snowman?

Answer 3:- Frozen

Question 4:- Which book written by this US President, was released in the year 2020?

Answer 4:- A Promised Land

Question 5:- What do you call the person who serves and prepares this beverage?

Answer 5:- Barista

Amazon Quiz Answers Win Today 19 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Hoshangabad In Madhya Pradesh, Would Be Renamed As What, A Name To Honour A Famous River In India?

Answer 1:- Narmadapuram

Question 2:- The 2021 Australian Open Women’s Singles Title Was Naomi Osaka’s ___ Grand Slam Singles Title. Fill In The Blanks

Answer 2:- 4th

Question 3:- This Actor Turned 40 On 25th February 2021, He Won A Filmfare Award For Best Debut For The Movie Ishq Vishk. Name Him

Answer 3:- Shahid Kapoor

Question 4:- Name This Famous Waterfall Located In North America

Answer 4:- Niagara Falls

Question 5:- This Is One Of The Most Famous Landmarks In Which Country?

Answer 5:- United Kingdom

Amazon Quiz Answers Win Today 18 Mar 2021 are given Below:

Question 1 –  With an aim to create digital infrastructure for Indian cities, the government has recently launched the NUDM. Expand NUDM

Answer –  National Urban Digital Mission

Question 2 –  The TGR63 molecule developed by the Jawaharlal Nehru Centre for Advanced Scientific Research is a potential drug for what?

Answer – Alzheimer’s Disease

Question 3 –  Which Indian company has recently raised $1.25 billion through issuance of debt instruments?

Answer –  Bharti Airtel

Question 4 –Name the car from this brand that went to space

Answer – Roadster

Question 5 –   Apart from God, and his son Jesus, how many fingers do the rest of these characters have in the TV show?

Answer –   4

Amazon Quiz Answers Win Today 17 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- The Jal Shakti Ministry has recently announced that 12 iconic sites including Ajanta Caves & Sanchi Stupa would be transformed into what?

Answer 1:- Swachh Tourist Destinations

Question 2:- With KV Vijayendra Prasad of Baahubali fame as the writer, which of these is director Alaukik Desai’s latest project?

Answer 2:- Sita: The Incarnation

Question 3:- Which company is recalling close to 82,000 electric vehicles globally after 15 reports of fire, involving the vehicles?

Answer 3:- Hyundai

Question 4:- What is the currency of this country?

Answer 4:- Krone

Question 5:- This animal, the state animal of Himachal Pradesh, is also the national animal of which of these countries?

Answer 5:- Afghanistan

Amazon Quiz Answers Win Today 16 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- The newly named Narendra Modi Stadium in Ahmedabad is located in a sports enclave named after whom?

Answer 1:- Sardar Vallabhbhai Patel

Question 2:- Which of these countries has assumed the BRICS chairmanship for the year 2021?

Answer 2:- India

Question 3:- As per an announcement, the first undersea tunnel in India is being built as part of the __ Coastal Road Project. Fill in the blanks

Answer 3:- Mumbai

Question 4:- These beautiful visuals can be seen in which country that has Male as its capital?

Answer 4:- Maldives

Question 5:- What is this type of fish called?

Answer 5:- Clownfish

Amazon Quiz Answers Win Today 15 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- The 2021 Australian Open Men’s Singles final featured players from which countries?

Answer 1:- Russia and Serbia

Question 2:- February 29th, 1896 is the birthday of which former Indian Prime Minister who was in office for a bit more than 2 years?

Answer 2:- Morarji Desai

Question 3:- The upcoming Bollywood movie ‘Pathan’ featuring Shahrukh Khan, has an extended cameo from which of these actors?

Answer 3:- Salman Khan

Question 4:- Which action sport is being performed by the man in this photo?

Answer 4:- Skateboarding

Question 5:- The process of adding design to this drink after it has been poured is called what?

Answer 5:- Etching

Amazon Quiz Answers Win Today 14 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Who took a total of 11 wickets in the second pink ball Test ever to be played in India?

Answer 1:- Axar Patel

Question 2:- The Westminister Magistrates’ Court in which city cleared the extradition of Nirav Modi to India?

Answer 2:- London

Question 3:- Founders Day is celebrated by scouts all over the world on 22nd February on whose birthday?

Answer 3:- Lord Baden- Powell

Question 4:- Who usually played the rhythm technique on this instrument in the Beatles?

Answer 4:- John Lennon

Question 5:- This kind of statue of a woman is often found in courthouses in order to represent what?

Answer 5:- Justice

Amazon Quiz Answers Win Today 13 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Which country is India helping to build the Shahtoot Dam?

Answer 1:- Afghanistan

Question 2:- Which Australian cricketer recently won his third Allan Border Medal?

Answer 2:- Steve Smith

Question 3:- To which animal is the current year (2021) dedicated, according to the Chinese calendar?

Answer 3:- Ox

Question 4:- What is this Japanese dish traditionally wrapped in?

Answer 4:- Seaweed

Question 5:- Which of the following car brands does NOT belong to this company?

Answer 5:- Dodge

Amazon Quiz Answers Win Today 12 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Robert Irwin has been awarded the Natural History Museum’s Wildlife Photographer of the Year award 2020 for his drone image of what?

Answer 1:- Bushfire in northern Australia

Question 2:- Al-Amal is the first ever uncrewed space exploration mission to Mars by which country?

Answer 2:- UAE

Question 3:- In January 2021, who became the second Indian captain and Asian skipper to win a Test series in Australia?

Answer 3:- Ajinkya Rahane

Question 4:- How many phases are there of this satellite?

Answer 4:- 8

Question 5:- Which horoscope sign is associated with this sea creature?

Answer 5:- Cancer

Amazon Quiz Answers Win Today 11 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Discovered in Madagascar, Brookesia nana, measuring approx 21.6 mm is probably the world’s smallest adult reptile. But what is it exactly?

Answer 1:- A chameleon

Question 2:- How do we better know the biggest game in American Football, the Final of the National Football League?

Answer 2:- Super Bowl

Question 3:- The India Meteorological Department is all set to establish the country’s first thunderstorm research testbed in which Indian state?

Answer 3:- Odisha

Question 4:- Which country produces the most amount of these beans in the world?

Answer 4:- Brazil

Question 5:- A group of this animal belonging to the Felidae family is known as what?

Answer 5:- Pride

Amazon Quiz Answers Win Today 10 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Which film recently became the first Tamil film to win the coveted Tiger Award at Rotterdam Film Festival 2021?

Answer 1:- Koozhangal

Question 2:- Which of these is a “micro-blogging platform” developed in India by Aprameya Radhakrishna, promoted as an alternative to twitter?

Answer 2:- Koo

Question 3:- Which cricketer recently became the first player in history to score a double century in his 100th Test match?

Answer 3:- Joe Root

Question 4:- What is the name of this magical weapon used by a character from Marvel Comics?

Answer 4:- Mjolnir

Question 5:- Which email service is owned by this American Corporation?

Answer 5:- Hotmail

Amazon Quiz Answers Win Today 09 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- In February 2021, A Portion Of Which Glacier Broke Off And Caused The Flooding Of The Dhauliganga River?

Answer 1:- Nanda Devi Glacier

Question 2:- The Square Kilometre Array Is An Intergovernmental Project To Build The World’s Largest What?

Answer 2:- Radio Telescope

Question 3:- Yudh Abhyas’ That Recently Took Place In Rajasthan, Is A Joint Military Exercise Between India And Which Country?

Answer 3:- USA

Question 4:- What Was The Middle Name Of This Famous Singer?

Answer 4:- Joseph

Question 5:- Which Of The Following Is Not There In The Four Corners Of This Board Game?

Answer 5:- Railroad

Amazon Quiz Answers Win Today 08 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Rishiganga Hydroelectric Project, in news recently, is located in which Indian state?

Answer 1:- Uttarakhand

Question 2:- Which country recently unveiled a plan to build the world’s largest offshore wind power plant by 2030?

Answer 2:- South Korea

Question 3:- Ayesha Aziz from Kashmir recently became India’s youngest woman to become what, at the age of 25?

Answer 3:- Pilot

Question 4:- With which of these scientists, would you associate the invention of this device?

Answer 4:- Emile Berliner

Question 5:- Name this iconic landmark situated in Australia

Answer 5:- Sydney Harbour Bridge

Amazon Quiz Answers Win Today 07 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- The World Sustainable Development Summit (WSDS) is the annual flagship event of which organisation in India?

Answer 1:- TERI

Question 2:- Recently India celebrated the birth centenary of which legendary vocalist hailed as a modern day Tansen?

Answer 2:- Pandit Bhimsen Joshi

Question 3:- What is the name of the world’s first all-civilian astronaut mission annouced by SpaceX?

Answer 3:- Inspiration4

Question 4:- What is the full name of this fashion doll introduced in 1959 by the American toy company Mattel, Inc?

Answer 4:- Barbara Millicent Roberts

Question 5:- How many players per team are there in this competitive sport played in water?

Answer 5:- 7

Amazon Quiz Answers Win Today 06 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- What word has been named by Oxford Languages as its Hindi word of the year 2020?

Answer 1:- Aatmanirbharta

Question 2:- The tradition of what is known to have begun in Raghurajpur, a heritage cloth crafts village in Odisha?

Answer 2:- Pattachitra

Question 3:- Which high-profile Google project, aiming to deliver wireless internet via flying balloons in the stratosphere, recently got shut down?

Answer 3:- Project Loon

Question 4:- This phone belongs to the biggest technology company of which country?

Answer 4:- South Korea

Question 5:- Which of the following facts are NOT true about this bird?

Answer 5:- Cannot fly backwards

Amazon Quiz Answers Win Today 05 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- At the 2021 Republic Day parade, which state’s tableau showcased it’s folk music produced by Dhankul, Tori & Turahi?

Answer 1:- Chhattisgarh

Question 2:- Which company manufactures the Tejas Light Combat Aircraft?

Answer 2:- HAL

Question 3:- National Innovation Foundation is an autonomous body under which department of Government of India?

Answer 3:- Department of Science and Technology

Question 4:- Which of these US presidents banned this item from the Oval Office?

Answer 4:- George W. BushAnswer 4:-

Question 5:- Who is claimed to be the inventor of this object, and also produced a 15 minute horror movie of Mary Shelly’s Frankenstein in 1910?

Answer 5:- Thomas Edison

Amazon Quiz Answers Win Today 04 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- The bird ‘Monal’, the animal ‘Kasturi Mrig’ and the flower ‘BrahmaKamal’ – all featured on the 2021 Republic Day tableau of which state?

Answer 1:- Uttarakhand

Question 2:- MINUSMA is a peacekee

Answer 2:- Mali

Question 3:- What is ‘Rakshita’ developed by DRDO for CRPF?

Answer 3:- Bike ambulance

Question 4:- What do you call a group of this animal?

Answer 4:- Ambush

Question 5:- What is celebrated the day after this festival?

Answer 5:- Boxing Day

Amazon Quiz Answers Win Today 03 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Agnes Keleti, who recently celebrated her 100th birthday, is considered the world’s oldest surviving what?

Answer 1:- Olympic champion

Question 2:- Which country was the country of focus at the 51st International Film Festival of India, Goa?

Answer 2:- Bangladesh

Question 3:- The 2021 Republic Day tableau of which state/UT featured the Indian Astronomical Observatory located in Hanle?

Answer 3:- Ladakh

Question 4:- In which category did this famous musician win the Nobel Prize in 2016?

Answer 4:- Literature

Question 5:- Which of the following is a feature of this website?

Answer 5:- Repinning

Amazon Quiz Answers Win Today 02 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Which of these events, addressed by PM Narendra Modi, is celebrated every year from January 12 to 16?

Answer 1:- National Youth Parliament Festival

Question 2:- Vishwa Hindi Divas is celebrated on January 10 to commemorate the anniversary of the first World Hindi Conference held in which city?

Answer 2:- Nagpur

Question 3:- The 2021 Republic Day tableau from which of these departments depicted the process of COVID-19 Vaccine development ?

Answer 3:- Department of Biotechnology

Question 4:- This fruit is native to which country?

Answer 4:- China

Question 5:- What kind of doctors specialise in the study of this vital organ?

Answer 5:- Cardiologist

Amazon Quiz Answers Win Today 01 Mar 2021 are given Below:

Question 1:- Sri Rakab Ganj Sahib, that featured on the Punjab tableau at the 2021 Republic Day parade, was the site of the cremation for which Guru?

Answer 1:- Guru Tegh Bahadur

Question 2:- Which country got badly affected by the storm Filomena, which unleashed the heaviest snowfall on the Iberian peninsula in 50 years?

Answer 2:- Spain

Question 3:- Recently released book ‘Gazing Eastwards’ is a lively and arresting account of which historian’s first visit to China in 1957?

Answer 3:- Romila Thapar

Question 4:- Prior to changing in 1894, what type of ball was used to play this sport?

Answer 4:- A soccer ball

Question 5:- Louis and Lola were what kind of animals owned by this famous American singer?

Answer 5:- Llama

Amazon Quiz Answers Win Today 28 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- Joyshree Das Verma has recently been appointed as the Honorary Consul in North-East India by which foreign country?

Answer 1:- Israel

Question 2:- Which architectural marvel featured on the Gujarat tableau at the 2021 Republic Day parade?

Answer 2:- Sun Temple at Modhera

Question 3:- What was the name given to the Startup India International Summit organised in January 2021?

Answer 3:- Prarambh

Question 4:- Which vitamin will you not find in this food item?

Answer 4:- Vitamin C

Question 5:- By which of the following names can you refer to this symbol?

Answer 5:- Octothorpe

Amazon Quiz Answers Win Today 27 Feb 2021 are given Below:

Question 1: Which Union Territory presented its tableau for the first time ever at the 2021 Republic Day parade?

Answer 1: Ladakh

Question 2:

What type of vessel is Sagar Anveshika, that was recently launched by Union Minister for Earth Sciences Harsh Vardhan?

The answer is- Coastal research vessel

Question 3:

Satya Paul, who recently passed away, was a well known entrepreneur in which field?

The answer is- Fashion

Question 4 :

What is the term given for three consecutive strikes in this target sport?

The answer is- A Turkey

Question 5:

Apart from this artist, which other artist has also won three Grammys for the album of the year?

The answer is- Stevie Wonder

Amazon Quiz Answers Win Today 26 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- In March 2021, Govt. of India plans to sell what in the 700, 800, 900, 1,800, 2,100, 2,300, and 2,500 MHz frequency bands?

Answer 1:- Spectrum for 4G

Question 2:- Complete the title of the book recently released by Ravi Shastri: “India’s 71-Year Test: The Journey to Triumph in _“?

Answer 2:- Australia

Question 3:- Marking 50 years of the 1971 war, a 122-member contingent of which country’s Armed Forces participated in the 2021 Republic Day parade?

Answer 3:- Bangladesh

Question 4:- In the version of the sport titled ‘League’, how many players are there in each team?

Answer 4:- 13

Question 5:- What is the chemical formula for this common condiment?

Answer 5:- NaCl

Amazon Quiz Answers Win Today 25 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- A massive forest fire recently occured at the Dzukou Valley, located at the border of which two Indian states?

Answer 1:- Nagaland-Manipur

Question 2:- Which artist’s portrait “Young Man Holding a Roundel” recently sold for $92.2 million at a Sotheby’s auction?

Answer 2:- Sandro Botticelli

Question 3:- What’s the name of the Declaration on Seafarer Wellbeing and Crew Change’, recently released by the global maritime industry?

Answer 3:- Neptune Declaration

Question 4:- What was the hiding place of this German-Dutch diarist of Jewish heritage?

Answer 4:- Amsterdam

Question 5:- Which piece in this board game can only move diagonally?

Answer 5:- Bishop

Amazon Quiz Answers Win Today 24 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- Celebrating its 125th anniversary this year, Prabuddha Bharata is a monthly journal initiated by which famous Indian in 1896?

Answer 1:- Swami Vivekananda

Question 2:- Which ground will host the final of the inaugural ICC World Test Championship?

Answer 2:- Lord’s

Question 3:- Currently in news, the Davos Dialogue is associated with which organisation?

Answer 3:- World Economic Forum

Question 4:- Which play by this English playwright is the longest?

Answer 4:- Hamlet

Question 5:- This famous portrait was originally called as what in Italy?

Answer 5:- La Scapigliata

Amazon Quiz Answers Win Today 23 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- Which country recently connected its Hualong One nuclear reactor to the power grid?

Answer 1:- China

Question 2:- Amrut Mahotsav’ is the name given to what upcoming celebration?

Answer 2:- 75th Anniversary of Indian Independence

Question 3:- Paul J. Crutzen, a Dutch atmospheric chemist who recently passed away, won the Nobel Prize in Chemistry for predicting what?

Answer 3:- Ozone Holes

Question 4:- The original classic version of this world’s best-selling toy does not feature which of the following colours?

Answer 4:- Black

Question 5:- Often made of plastic or metal, what is the tiny piece at the end of this cord called?

Answer 5:- An Aglet

Amazon Quiz Answers Win Today 22 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- Which company has become the country’s first telecom company to successfully demonstrate and orchestrate live 5G service?

Answer 1:- Airtel

Question 2:- In which country is the Mount Merapi volcano located?

Answer 2:- Indonesia

Question 3:- Black Ops Cold War’ is the lastest release from which iconic game franchise?

Answer 3:- Call of Duty

Question 4:- What children’s nursery rhyme with this object in its title is thought to be, by one interpretation, about the Black Death in Europe?

Answer 4:- Ring a Ring o’ Roses

Question 5:- Which country consumes this food the most per capita?

Answer 5:- Switzerland

Amazon Quiz Answers Win Today 21 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- The UP government launched a series of centenary celebrations through February 4, 2022 in all 75 districts of the state to commemorate what?

Answer 1:- Chauri Chaura incident

Question 2:- Andy Jassy is set to become the next CEO of which global tech behemoth?

Answer 2:- Amazon

Question 3:- In which neighbouring country did military seize power in February 2021, declaring a state of emergency for 1 year?

Answer 3:- Myanmar

Question 4:- According to the nursery rhyme, how many full bags of wool does this colour sheep have?

Answer 4:- Three

Question 5:- Which of the following terms is not associated with this geographical feature?

Answer 5:- Current

Amazon Quiz Answers Win Today 20 Feb 2021 are given Below:

Question 1 : Which premier first-class domestic tournament got cancelled for the first time in 87 years?

The answer is- Ranji Trophy

Question 2 : Gold Demand Trends’ is a report released by which organisation?

The answer is- World Gold Council

Question 3 : Which country has recently developed a futuristic ‘floating’ train that can hit the speeds of 620 km per hour?

The answer is- China

Question 4 : This candy bar was named “The Most Influential Candy Bar” by which magazine?

The answer is- TIME

Question 5 :This fruit does not occur naturally, but is rather a hybrid of the mandarin and which other fruit, also known as the ‘Chinese Grapefruit’?

The answer is- Pomelo

Amazon Quiz Answers Win Today 19 Feb 2021 are given Below:

Question 1: What Is The Name Of The Initiative Launched By India To Gift COVID-19 Vaccines To Neighbouring Countries?

Answer 1: (D) Vaccine Maitri

Question 2: Which Indian Air Force Jet Performed The Spectacular Charlie Manoeuvre At The 2021 Republic Day Parade?

Answer 2: (C) Rafale

Question 3: According To This App’s Website, Whistleblower And Privacy Advocate Edward Snowden Uses It Everyday. Which Messaging App?

Answer 3: (A) Signal

Question 4: Which French Queen Is Associated With A Quote About This Food, Though It Is Not Proven To Be True?

Answer 4: (A) Marie-Antoinette

Question 5: What Is This Flower That Is Still Offered To Fallen Soldiers Because It Symbolizes Eternal Sleep And Resurrection?

Answer 5: (C) Poppy

Amazon Quiz Answers Win Today 18 Feb 2021 are given Below:

Question 1: Cornwall, Chosen As The Venue Of The G7 Summit 2021, Is Located In Which Country?

Answer 1: UK

Question 2: Which Of These Is One Of The Costliest Mushrooms In The World That Grows In Jammu And Kashmir’s Doda District?

Answer 2: Gucchi

Question 3: James Naismith, Recently Featured In A Google Doodle, Was The Inventor Of Which Game?

Answer 3: Basketball

Question 4: The Mascot Of Which Fast-Food Restaurant Can We See In This Picture?

Answer 4: McDonald’s

Question 5: Who Is Being Depicted On This US Dollar Bill?

Answer 5: Benjamin Franklin

Amazon Quiz Answers Win Today 17 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- Which Of These Cricketers Has Scored A Hundred, Each Of The 3 Times In Test Cricket That He Crossed 50 Runs?

Answer 1:- Fawad Alam

Question 2:- Which Of This Is A Recently Released Book By Ramachandra Guha?

Answer 2:- The Commonwealth Of Cricket

Question 3:- Apple, Amazon And Google Have Recently Suspended Which Social Networking App?

Answer 3:- Parler

Question 4:- This Tourist Attraction Is Situated On The South Bank Of Which River In London?

Answer 4:- Thames

Question 5:- This Geometric Shape Is Generally Used For Which Traffic Sign?

Answer 5:- Stop Sign

Amazon Quiz Answers Win Today 16 Feb 2021 are given Below:

Question 1:- In Which State Is Thiruvalluvar Day Celebrated On The 2nd Day Of The Thai Month?

Answer 1:- Tamil Nadu

Question 2:- What Transport Service Was Recently Lauched Between Chandigarh And Hisar?

Answer 2:- Air Taxi

Question 3:- Prakritik Paint’- A First Of Its Kind Has Recently Been Launched By Which Organisation?

Answer 3:- Khadi And Village Industries Commission

Question 4:- Which Of These Following Things Is NOT True About This Flower?

Answer 4:- They Only Come In One Colour

Question 5:- This Glass Is Traditionally Used To Drink And Taste Which Of The Following Alcoholic Beverages?Question 5:-

Answer 5:- Wine

Also Check Amazon Coupon Carnival Quiz Answers

Also Check Amazon Small Business Day Quiz Answers 

Amazon Quiz Information

  • Today’s Amazon Quiz Prize: Win HP Omen Gaming Laptop
  • Amazon Quiz Date: 16 Feb 2021
  • Amazon Quiz Time: 8 am–12 pm
  • Winners List Declaration Date: Announced Later

Also Check

How to play Amazon Daily Quiz?

  • First of all, Open Amazon App. If you have not downloaded the app, then download the app here.
  • Then click on Three Horizontal lines or the Menu bar in the top left corner of the app.
  • Then from the drop-down menu, tap on Funzone.
  • After that, scroll down and you will find the Amazon Quiz Banner.
  • Click on this Amazon Quiz Banner.
  • Then click on “click here to start”.
  • Then questions will be displayed one by one.
  • Submit all the Answers of 5 Questions Correctly and then wait for the Winners Announcement.

Eligibility

  • You must be a legal resident of India.
  • You must have set India as the current country in your amazon.in account setting.
  • Billing address must be within the territory of India.
  • Also, age should be 18 years or above.
  • This Contest is open from  00:00 a.m. (IST) and end at 12:00 p.m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *