... ... Amazon Quiz Answers Win Today 13 Oct 2020 | win OnePlus 8 Pro

Amazon Quiz Answers Win Today 13 Oct 2020 | win OnePlus 8 Pro

Amazon quiz answers win today for 13 Oct 2020. You can win OnePlus 8 Pro by answering all five questions. As we know, Amazon daily quiz is going on and users can win prizes by giving all the answers correctly. The prizes include many products and Amazon pay balance.

Also Check Flipkart Quiz Answers

The quiz can be played only on the Amazon App.

Amazon Quiz for 13 Oct 2020 is live now and users can Win win OnePlus 8 Pro giving all the answers correctly. Check the questions below and answer them on the Amazon app to win OnePlus 8 Pro

Amazon Quiz Answers Win Today
Image Credit: Amazon

Amazon Quiz Information

Amazon Quiz Answers Win Today 13 Oct 2020 are given Below:

Question 1 of 5:

After a gap of 16 years, mineral exploration has started at which iconic mining region?

The answer is- Kolar Gold Fields


Question 2 of 5:

Which international city is building a pilot electric road that will power specially equipped buses as they drive?

The answer is- Tel Aviv

Question 3 of 5:

The Shanti Swarup Bhatnagar award recognises outstanding work by Indians in which field?

The answer is- Science & Technology

Question 4 of 5:

Air India One, a VVIP aircraft meant to fly the Prime Minister and President of India, is manufactured by which company?

The answer is- Boeing

Question 5 of 5:

The logo of which of these organisations has recently been changed for the first time since its inception in 1982?

The answer is- Sports Authority of India

Amazon Quiz Answers Win Today 12 Oct 2020 are given Below:

Question 1 of 5:

Sheikh Sabah Al Ahmad Al Sabah, who recently passed away, was the ruler of which country?

The answer is- Kuwait


Question 2 of 5:

In which of these cities has a single coach AC tram been unveiled with a library inside it- branded as Library on Wheels?

The answer is- Kolkata

Question 3 of 5:

To mark which country’s 71st National Day did the country’s first Mars probe send back a ‘selfie’ from deep space?

The answer is- China

Question 4 of 5:

Which filmmaker has been appointed as the chairman of the governing council of the Film and Television Institute of India?

The answer is- Shekhar Kapur

Question 5 of 5:

Which missile, recently tested by India, is regarded as the fastest supersonic cruise missile in the world?

The answer is- BrahMos

Amazon Quiz Answers Win Today 11 Oct 2020 are given Below:

Q1: Name India’s First Multi-Wavelength Astronomical Observatory, That Recently Completed Five Years Of Imaging Celestial Objects In Space.
Answer 1: Astrosat

Q2: In September 2020, Which Former Indian Bowler Was Appointed The Chairperson Of BCCI Women’s Selection Committee?
Answer 2: Neetu David

Q3: Which Bollywood Actor Was Recently Awarded With SDG Special Humanitarian Action Award By The United Nations?
Answer 3: Sonu Sood

Q4: Which Indian Footballer Is The Winner Of The 2019-20 AIFF Men’s Footballer Of The Year Award?
Answer 4: Gurpreet Singh Sandhu

Q5: Japan Airlines Recently Said That It Would Retire Which Phrase From Their In-Flight Announcements Made In English?
Answer 5: Ladies And Gentlemen

Amazon Quiz Answers Win Today

Amazon Quiz Answers Win Today 10 Oct 2020 are given Below:

Question 1:- Russian research and development enterprise ‘Zvezda’ has started the manufacturing of what for ISRO’s Gaganyaan Mission?

Answer 1:- Space Suit

Question 2:- The 13th edition of Aero India-21, Asia’s largest exposition of such a kind, will be held in which Indian city?

Answer 2:- Bengaluru

Question 3:- Which social-media platform has launched a dedicated search prompt to prevent suicide, named #ThereIsHelp?

Answer 3:- Twitter

Question 4:- Etosha National Park, recently featured in NASA observatory photographs, is located in which country?

Answer 4:- Namibia

Question 5:- Which bank has launched ‘iStartup 2.0’ a comprehensive programme for start-ups?

Answer 5:- ICICI Bank

Amazon Quiz Answers Win Today 09 Oct 2020 are given Below:

Question 1 Delhi’s IGI airport will now have India’s first and exclusive terminal for what?

The answer is- Private Jets


Question 2 According to the India Happiness Report 2020, which is the happiest state in India?

The answer is- Mizoram

Question 3 Which African country recently held a state funeral in honour of Moussa Traore, its former president?

The answer is- Mali

Question 4 Which of these is the official premium lifestyle brand of soccer legend Lionel Messi?

The answer is- The Messi Store

Question 5 A total of 12 faculty members of AICTE-approved institutes received the first-ever ________ Best Teacher Awards 2020. Fill in the blank.

The answer is- Visvesvaraya

Amazon Quiz Answers Win Today 08 Oct 2020 are given Below:

Q1: Which Organisation Has Recently Pledged To Build BARDA – An Agency For Biomedical Advanced Research And Development?
Answer 1: European Union

Q2: Which Business Group Recently Won The Contract To Build Our New Indian Parliament?
Answer 2: Tata

Q3: Who Was The Man Of The Match In The Very First Encounter Of The 2020 IPL?
Answer 3: Ambati Rayudu

Q4: Which Brand Recently Launched GIGAnet, A Strong And Fast 4G Network?
Answer 4: Vi

Q5: Which Country Has Become The First To Issue A Sovereign Bond Linked To The Sustainable Development Goals Set By The United Nations?
Answer 5: Mexico

Amazon Quiz Answers

Amazon Quiz Answers Win Today 07 Oct 2020 are given Below:

Question 1. In the sport shown in the visual, what role is the person in picture performing?

Answer 1: Pitcher

Question 2. This famous historical site is located in which country?

Answer 2: Jordan

Question 3. Looking at the sea of red, identify which football club this is the home ground for

Answer 3: Manchester United

Question 4. This famous luxury carmaker is a subsidiary of which group?

Answer 4: BMW

Question 5. Where in France would you find this famous palace?

Answer 5: Versailles

Amazon Quiz Answers Win Today 06 Oct 2020 are given Below:

Q1: What Are These Birds Called?
Answer 1: Flamingoes

Q2: This Famous Bridge Is Located In Which City?
Answer 2: San Francisco

Q3: Name This Food Item, Popular In France And Around The World
Answer 3: Crepe

Q4: What Is The Name Given To This Young One Of An Animal?
Answer 4: Joey

Q5: This Famous Place Is In Which Country?
Answer 5: Singapore

Amazon Quiz Answers Win Today 05 Oct 2020 are given Below:

Q1: Russian Research And Development Enterprise ‘Zvezda’ Has Started The Manufacturing Of What For ISRO’s Gaganyaan Mission?
Answer 1: Space Suit

Q2: The 13th Edition Of Aero India-21, Asia’s Largest Exposition Of Such A Kind, Will Be Held In Which Indian City?
Answer 2: Bengaluru

Q3: Which Social-Media Platform Has Launched A Dedicated Search Prompt To Prevent Suicide, Named #ThereIsHelp?
Answer 3: Twitter

Q4: Etosha National Park, Recently Featured In NASA Observatory Photographs, Is Located In Which Country?
Answer 4: Namibia

Q5: Which Bank Has Launched ‘IStartup 2.0’ A Comprehensive Programme For Start-Ups?
Answer 5: ICICI Bank

https://www.youtube.com/watch?v=-FxT5L9asKI
Amazon Quiz Answers

Amazon Quiz Answers Win Today 04 Oct 2020 are given Below:

Question 1. What type of music did the Marathi film “The Disciple”, that won the International Critics Award in the Venice Film Festival, focus on?
Answer: Indian Classical

Question 2. According to a recent report by the National Statistical Office, which Indian state topped with a 96.2% literacy rate in the year 2017-18?
Answer: Kerala

Question 3. Sustainable Shipping for a Sustainable Planet’ is the 2020 theme for which day, to be observed on 26th September this year?
Answer: World Maritime Day

Question 4. Which Bollywood actor has recently been appointed the Chairman, National School of Drama Society?
Answer: Paresh Rawal

Question 5: The MVP for the 2019-20 NBA Regular Season represents which country in international basketball?
Answer: Greece

Amazon Quiz Answers Win Today 03 Oct 2020 are given Below:

Question 1 of 5:

Winner of the 2020 US Open Men’s Singles Dominic Thiem hails from which European country?

The answer is- Austria


Question 2 of 5:

The Indian Government on September 14, 2020 banned the export of which of these food items?

The answer is- Onions

Question 3 of 5:

The Kosi Rail Mega Bridge, Inaugurated on 18th September 2020, was established in which Indian state?

The answer is- Bihar

Question 4 of 5:

As assigned by CEO Michael Scott, who had employee id no 1 in the company which manufactures these products?

The answer is- Steve Wozniak

Question 5 of 5:

11th September saw the 125th birth anniversary of Acharya Vinoba Bhave, the founder of which movement?

The answer is- Bhoodan Movement

Amazon Quiz Answers Win Today 02 Oct 2020 are given Below:

1) In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?
Ans : 1937

2) On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?
Ans : 12th March 1930

3) Which leader did Mahatma Gandhi call the ‘Prince among Patriots’?
Ans : Netaji Subhas Chandra Bose

4) Gandhi was nominated for the Nobel Peace prize _____ times and the committee regrets not giving him the Nobel Peace prize to this day.
Ans : 5

5) Mahatma Gandhi shares his birthday with which Indian prime minister?
Ans : Lal Bahadur Shastri

6) Which of these books was NOT written by Mahatma Gandhi?
Ans : Long Walk to Freedom

7) The book ‘Unto This Last’ greatly captivated and transformed Gandhiji. So much so that he translated it into Gujarati. Who was its author?
Ans : John Ruskin

Amazon Quiz Answers Win Today 01 Oct 2020 are given Below:

Question 1. Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?

Answer 1: A ring

Question 2. The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008, and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?

Answer 2: Arvind Adiga

Question 3. What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

Answer 3: Tittle

Question 4. Famous british actress ‘Lena Headey’ was born on 3rd October 1973. Which character does she play in the famous HBO series ‘Game Of Thrones’?

Answer 4: Cersei Lannister 

Question 5. She was the first Indian woman to become a teacher, and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

Answer 5: Savitribai Phule

Amazon Quiz Answers Win Today 30 Sep 2020 are given Below:

Q1: Arundhati Roy Won The Booker Prize In 1997 For Her Debut Novel. What Was The Novel Called?
Answer 1: The God Of Small Things

Q2: Tour De France Is An Annual Multi-Stage Event Associated With Which Of These Sports?
Answer 2: Cycling

Q3: Whish Of These Is A Founder Of The Popular Messaging App ‘Whatsapp’?
Answer 3: Jan Koum

Q4: In 1996, A Mammal Named Dolly Was Successfully Cloned For The First Time. What Type Of Animal Was It?
Answer 4: Sheep

Q5: Which Company Has Made The Humanoid Robot Known As ASIMO?
Answer 5: Honda

Amazon Quiz Answers Win Today 29 Sep 2020 are given Below:

Q1: Copenhagen Is The Capital Of Which Country?
Answer 1: Denmark

Q2: The First Fully Solar-Powered Airport In The World Is In India. Which City Can You Find It In?
Answer 2: Cochin

Q3: The 2006 Film, The Namesake, Starring Tabu And Irfan Khan Is Based On A Novel Of The Same Name. Who Is The Author Of That Novel?
Answer 3: Jhumpa Lahiri

Q4: Who Out Of The Following Is NOT An Indian Fashion Designer?
Answer 4: Ravi Ruia

Q5: What Is The Capital City Of Mizoram?
Answer 5: Aizawl

Amazon Quiz Answers Win Today 28 Sep 2020 are given Below:

Q1: On Feb 13, 2019, After 15 Years Of Exploration, NASA Declared Its Mars Rover ‘Dead’. What Was The Name Of The Robotic Rover?
Answer 1: Opportunity

Q2: Which Of These Was Ranbir Kapoor’s Debut Movie?
Answer 2: Saawariya

Q3: Which Of The Following National Parks Is Located In Rajasthan?
Answer 3: Keoladeo National Park

Q4: Where In The Human Body Is The Occiput?
Answer 4: Head

Q5: When It Comes To Mobile Phone Networks Such As 2G, 3G And 4G, What Does The ‘G’ Stand For?
Answer 5: Generation

Amazon Quiz Answers Win Today 27 Sep 2020 are given Below:

Q1: George Stephenson Is Known As The Father Of Railways As His ‘Locomotion No. 1’ Was The First Steam Locomotive To Carry Passengers On A Public Rail Line On 27th September. Which Year Was This?
Answer 1: 1825

Q2: Which Is The Longest River In Asia?
Answer 2: Yangtze

Q3: To Commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test Runs, A Wall With 10,000 Bricks Was Built In Which Of These Stadiums?
Answer 3: M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

Q4: Until 1955, The State Bank Of India Was Known As ______?.
Answer 4: Imperial Bank Of India

Q5: The __________ Is A Horseshoe Shaped Zone Found Along The Pacific Rim Where Around 90% Of The World’s Earthquakes Occur. Fill In The Blanks.
Answer 5: The Ring Of Fire

Amazon Quiz Answers Win Today 26 Sep 2020 are given Below:

Q1: Pierre-Emerick Aubameyang, Who Recently Re-Signed With Arsenal, Represents Which Country In International Football?
Answer 1: Gabon

Q2: Meenaxi: A Tale Of Three Cities’ Is A Movie Directed By Which Painter Born On September 17th?
Answer 2: M.F Hussain

Q3: Which Asian City Tops The List In The Recently Released ‘Global Smart City Index’?
Answer 3: Singapore

Q4: Which Of These Examinations Scheduled On November 29th Will Now Be For 2 Hours Instead Of The Earlier 3 Hours Duration?
Answer 4: CAT

Q5: What Is This Beautiful Natural Phenomenon Called?
Answer 5: Aurora Borealis

Amazon Quiz Answers Win Today 25 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Which of these teams recently went unbeaten to claim the 2020 Caribbean Premier League title?

Answer 1: Trinbago Knight Riders

Question 2. Which adhesive brand has recently been relaunched with the tagline ‘Repair is better than replace’?

Answer 2: Araldite

Question 3. ‘Ride together, Die together’ is the tagline of which movie that is currently the highest-grossing movie of 2020 worldwide?

Answer 3: Bad Boys for Life

Question 4. This famous Ferris Wheel is found in which city?

Answer 4: London

Question 5. This is a famous self-portrait of which artist?

Answer 5: Vincent Van Gogh

Amazon Quiz Answers Win Today 24 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Which famous tennis player wore 7 masks with the names of 7 victims of racial injustice during her 7 matches at the 2020 US Open?

Answer 1: Naomi Osaka

Question 2. Prakash Belawadi plays the father of which genius, in a movie released on Amazon Prime in 2020?

Answer 2: Shakuntala Devi

Question 3. September 2020 marks the 9th World ________ Month to raise awareness and challenge the stigma that surrounds which disease?

Answer 3: Alzheimer’s

Question 4. Where in India would you find this famous monument?

Answer 4: Kanyakumari

Question 5. All the tourists shown here are clicking pictures inside which museum?

Answer 5: Louvre Museum

Amazon Quiz Answers Win Today 23 Sep 2020 are given Below:

Q1: Which Of These Firsts Occurred During The Final Of The Men’s Singles At The 2020 US Open?
Answer 1: Final Decided By 5th Set Tie Break

Q2: In The Upcoming ‘Batman’ Movie Starring Robert Pattinson In The Lead Role, What Role Earlier Played By Anne Hathaway Is Zoe Kravitz Playing?
Answer 2: Selina Kyle

Q3: 22nd September Is Observed As World Rose Day, Dedicated To The Welfare Of Patients Suffering From What Disease?
Answer 3: Cancer

Q4: A Famous Festival In Nagaland Is Known As The ______ Festival. The Blank Is The Same As The Name Of This Bird. Which Bird?
Answer 4: Hornbill

Q5: What Is This Famous Landmark In Belgium Called? The Structure Might Give You A Clue To Its Name
Answer 5: Atomium

Amazon Quiz Answers Win Today 22 Sep 2020 are given Below:

Question 1:- Along with winning the Fedex Cup for 2020, which golfer was given the honour of being named the PGA Tour Player of the Year?

Answer 1:- Dustin Johnson

Question 2:- Which country is set to soon unveil a bronze statue of Indian doctor Dwarkanath Kotnis?

Answer 2:- China

Question 3:- Fill in the blanks in the title of this Mouni Roy, Purab Kohli starrer directed by Kanwal Sethi, with the name of a city, ____Confidential.

Answer 3:- London

Question 4:- In 2001, the UN General Assembly unanimously voted to designate September 21st as what day, observed annually?

Answer 4:- International Day of Peace

Question 5:- This is the tomb of the __ Mughal Emperor. Fill in the blanks

Answer 5:- 2nd

Amazon Quiz Answers Win Today 21 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Which of these teams has twice come back from 1-3 down in playoff series during the 2020 NBA playoffs?

Answer 1: Denver Nuggets

Question 2. What is celebrated on 8th September marking education a part of human rights and dignity?

Answer 2: International Literacy Day 

Question 3. Ming Na Wen was the voice in the 1998 animated version, while Yifei Liu plays the role in the live-action version. Which role?

Answer 3: Mulan

Question 4. This is a famous cathedral where there was a destructive fire in 2019, in which city is it located in?

Answer 4: Paris

Question 5. Yoshihide Suga has been elected as the new Prime Minister of which country?

Answer 5: Japan

Amazon Quiz Answers Win Today 20 Sep 2020 are given Below:

Question 1 of 5:

Who recently became the fastest batsman in terms of balls faced to reach 3000 runs in ODIs?

The answer is- Glenn Maxwell

Question 2 of 5:

Which of these is an upcoming Bollywood movie starring Ishaan Khatter and Ananya Panday?

The answer is- Khaali Peeli

Question 3 of 5:

On 16th September, 1987 the Montreal Protocol was signed. 16th September is observed as which of these days?

The answer is- World Ozone Day

Question 4 of 5:

This location was used prominently in the filming of which of these movie series?

The answer is- The Hobbit

Question 5 of 5:

This variety of Sushi is known as Maki Sushi. What does Maki Sushi literally mean?

The answer is- Rolled Sushi

Amazon Quiz Answers Win Today 19 Sep 2020 are given Below:

Question 1. The Dow Jones Industrial average recently removed which oil company that had been part of it for 92 years?

Answer 1: Exxon Mobil

Question 2. Lila Snyder recently became the first female CEO of which global audio company?

Answer 2: Bose

Question 3. Shinzo Abe recently resigned from his post of Prime Minister of which country?

Answer 3: Japan

Question 4. The New Mutants was billed as the thirteenth and final installment in which popular film series?

Answer 4: X- Men

Question 5. Which of these Amazon Prime series is set in the year 2033?

Answer 5: Upload

Amazon Quiz Answers Win Today 18 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Name India’s longest serving warship, decommissioned three years back, which will soon be dismantled in Gujarat.

Answer 1: INS Viraat

Question 2. According to Forbes, who recently became the first person ever to be worth $200 billion?

Answer 2: Jeff Bezos

Question 3. By beating Bradley Kahn in the US Open first round, who became the first Indian male to win a Grand Slam singles match in 7 years?

Answer 3: Sumit Nagal

Question 4. Blackout, the British motorcycle manufacturer CCM’s new edition of Spitfire bikes, pays tribute to which upcoming Marvel film?

Answer 4: Black Widow

Question 5. Robert Finster plays the title role in a 2020 Austrian-German crime television series, re-imagining whose life?

Answer 5: Sigmund Freud

Amazon Quiz Answers Win Today 17 Sep 2020 are given Below:

Question 1. You can now get additional discounts on products listed on Amazon.in over and above their existing price. Using which of these offering can you avail this benefit?

Answer 1: Amazon Coupons

Question 2.  The ____ is an ongoing event on Amazon.in, which offers Coupons giving additional discounts on over 6 Lakh+ products. What is this event called?

Answer 2: Coupon Carnival

Question 3. Till when is the Coupon Carnival live on Amazon.in?

Answer 3: 22nd September

Question 4.  Which of the following is NOT the correct way to reach to Coupons page on Amazon?

Answer 4: Sharing story on Instagram

Amazon Quiz Answers Win Today 16 Sep 2020 are given Below:

Question 1. India and which other country were declared joint gold medal winners of the Online Chess Olympiad of 2020?

Answer 1: Russia

Question 2. Which automobile manufacturer has launched a Virtual Racing Championship called ‘Polo Championship’ in India?

Answer 2: Volkswagen Motorsport India

Question 3. Ashwani Bhatia has been appointed by the Government of India as the managing director (MD) of which bank?

Answer 3: State Bank of India

Question 4. India’s longest river ropeway project connecting the northern and southern banks of the Brahmaputra river was inaugurated in which state?

Answer 4: Assam

Question 5. Hosted and organized by the Stockholm International Water Institute, what week was celebrated globally during 25-30 August?

Answer 5: World Water Week

Amazon Quiz Answers Win Today 15 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Which company has launched the initiative, ‘The Anywhere School’ in more than 250 countries around the world?

Answer 1: Google

Question 2. The winner of the “World’s Fastest Human Calculator” title in 2020, Neelakanta Bhanu Prakash, hails from which Indian state?

Answer 2: Telangana

Question 3. The IIT Alumni Council has signed an agreement with Russian universities to build the world’s largest and fastest what in India?

Answer 3: Hybrid quantum computer

Question 4. Former Paris-Saint Germain Captain, Thiago Silva was recently signed by which Premier League Club?

Answer 4: Chelsea

Question 5. The World Health Organisation in August 2020 declared which continent to be free of wild poliovirus?

Answer 5: Africa

Amazon Quiz Answers Win Today 14 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Which of these food items help in boosting immunity?

Answer 1: All of these

Question 2. For which of these exercises, can stairs be used very efficiently?

Answer 2: Split squats

Question 3. Who are the primary music composers behind the Amazon Prime series Bandish Bandits?

Answer 3: Shankar Ehsaan Loy

Question 4. Which state passed a resolution to include itself in the Sixth Schedule of the constitution that protects the rights of tribal folk?

Answer 4: Arunachal Pradesh 

Question 5. Recently, the President of UAE formally ended a law that distinctly boycotted trade and financial agreements with which country?

Answer 5: Israel

Amazon Quiz Answers Win Today 13 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Kevin Mayer stepped down from his position as the chief executive officer of which social networking service that’s owned by ByteDance?

Answer 1: Tiktok

Question 2. Which country recently discovered a large natural gas reserve off the Black Sea coast?

Answer 2: Turkey

Question 3. Bengaluru’s Bannerghatta Biological Park recently named an elephant calf after which author and philanthropist?

Answer 3: Sudha Murthy

Question 4. Which West Indies allrounder recently became the first bowler to take 500 wickets in T20 cricket?

Answer 4: Dwayne Bravo

Question 5. Father Gaston Roberge, who recently passed away, set up the Chitrabani film studies institute with the help of which famous personality?

Answer 5: Satyajit Ray

Amazon Quiz Answers Win Today 12 Sep 2020 are given Below:

Question 1. One Young World’s Journalist of the year Award recipient Neha Dixit primarily covers social issues of which part of Asia?

Answer 1: South Asia

Question 2. The 2020 International Booker Prize-winning book ‘The Discomfort of Evening ‘ is written in which language?

Answer 2: Dutch

Question 3. Arjuna Award recipient Poulami Ghatak recently announced her retirement from which sport?

Answer 3: Table Tennis

Question 4. Chadwick Boseman was an American actor most famous for his role as which Marvel superhero?

Answer 4: Black Panther

Question 5. National Sports Day on 29th August commemorates the birth anniversary of an Indian captain in which sport?

Answer 5: Hockey

Amazon Quiz Answers Win Today 11 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Skyroot Aerospace became the first successful Indian private company to build a homegrown rocket engine. Who was the rocket named after?

Answer 1: CV Raman

Question 2. Renowned poet Rahat Indori who recently passed away was known for his contributions to the poetry of which language?

Answer 2: Urdu

Question 3. Pandit Jasraj, the legendary Indian classical vocalist, who recently passed away, belonged to which gharana?

Answer 3: Mewati Gharana

Question 4. Who did Joe Biden name as his running mate for Vice President in the US Presidential race?

Answer 4: Kamala Harris

Question 5. In which of these countries do brothers serve as President and Prime Minister?

Answer 5: Sri Lanka

Amazon Quiz Answers Win Today 10 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Kevin Mayer stepped down from his position as the chief executive officer of which social networking service that’s owned by ByteDance?

Answer 1: Tiktok

Question 2. Which country recently discovered a large natural gas reserve off the Black Sea coast?

Answer 2: Turkey

Question 3. Bengaluru’s Bannerghatta Biological Park recently named an elephant calf after which author and philanthropist?

Answer 3: Sudha Murthy

Question 4. Which West Indies allrounder recently became the first bowler to take 500 wickets in T20 cricket?

Answer 4: Dwayne Bravo

Question 5. Father Gaston Roberge, who recently passed away, set up the Chitrabani film studies institute with the help of which famous personality?

Answer 5: Satyajit Ray

Amazon Quiz Answers Win Today 09 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Shri Kuldip Singh Bhullar, Ms N. Usha and Shri Netarpal Hooda are among the winners of which award in Indian sport in 2020?

Answer 1: Dhyan Chand award

Question 2. Which organization recently released the report titled ‘Elephants. Not commodities’?

Answer 2: World Animal Protection

Question 3. Which Union Territory celebrated the 59th Anniversary of its De Jure day on 16th August 2020?

Answer 3: Puducherry

Question 4. Which tech company recently introduced a product called ‘Assignments’ to help teachers around the world?

Answer 4: Google

Question 5. A teaser was recently released featuring Robert Pattinson as which of these superheroes?

Answer 5: Batman

Amazon Quiz Answers Win Today 08 Sep 2020 are given Below:

Question 1. 20th August is celebrated as Akshay Urja diwas in India to generate awareness about the developments of what in the country?

Answer 1: Renewable energy

Question 2. Brahmastra is an upcoming movie starring Ranbir Kapoor and Alia Bhatt. Which of these South Indian superstars also features in the movie?

Answer 2: Akkineni Nagarjuna

Question 3. Google has recently partnered with which Indian organisation for a flood forecasting initiative?

Answer 3: Central Water Commission

Question 4. Sawant Ajay Anant has been awarded the Arjuna Award for which of these sports?

Answer 4: Equestrian

Question 5. In a first, India is set to launch a ferry service with which country via Kulhudhuffushi atoll?

Answer 5: Maldives

Amazon Quiz Answers Win Today 07 Sep 2020 are given Below:

Question 1 of 5:

Which newly set up agency will conduct a Common Eligibility Test for selection to non-gazetted posts in the central government ?

The answer is- National Recruitment Agency


Question 2 of 5:

What is the name of the app which has recently been launched by National Highways Authority of India to monitor plantation projects?

The answer is- Harit Path

Question 3 of 5:

20th August is celebrated as Akshay Urja diwas in India to generate awareness about the developments of what in the country?

The answer is- Renewable energy

Question 4 of 5:

Rani Rampal, named as a 2020 Rajiv Gandhi Khel Ratna awardee, is the captain of the Indian Women’s Team in which sport?

The answer is- Field Hockey

Question 5 of 5:

Who attended the 5th world conference of speakers of parliament on behalf of India?

The answer is- Om Birla

Amazon Quiz Answers Win Today 06 Sep 2020 are given Below:

Question 1:- Dronacharya awardee Gaurav Khanna, is the head coach of which Indian team, that has performed glorious feats in recent years?

Answer 1:- Para- Badminton

Question 2:- Ashok Lavasa, who has been named the new vice-president of the Asian Development Bank, formerly served in which of the following posts?

Answer 2:- Election Commissioner

Question 3:- Which zoo has become the second Indian zoo to house the African cheetah, the fastest land animal?

Answer 3:- Mysuru zoo

Question 4:- Which organisation has recently announced that it would deploy ‘Ninja UAVs’ for surveillance and security purposes?

Answer 4:- Indian Railways

Question 5:- Bayern Munich won the Champions League Final by defeating which of these teams?

Answer 5:- Paris-Saint Germain

Amazon Quiz Answers Win Today 05 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Abdul Rashid Kalas of Jammu & Kashmir Police has been awarded which gallantry award posthumously?

Answer 1: Kirti Chakra

Question 2. Which city has won the cleanest city award in the Swachh Survekshan 2020 survey?

Answer 2: Indore

Question 3. The Gwalior-Chambal Expressway will be renamed after which former Prime Minister of India?

Answer 3: Atal Bihari Vajpayee

Question 4. Solar Energy Corporation of India Ltd. is a company incorporated under which ministry?

Answer 4: Ministry of New and Renewable Energy

Question 5. Recently expanded to the border and coastal districts, which of these is the youth wing of Indian Armed Forces?

Answer 5: National Cadet Corps

Amazon Quiz Answers Win Today 04 Sep 2020 are given Below:

Question 1 of 5:

Which 20 year old Indian badminton player will be conferred with the Arjuna award in 2020?

The answer is- Satwiksairaj Rankireddy


Question 2 of 5:

Ex-CBI officer Rakesh Asthana has been named as the Director-General of which force?

The answer is- Border Security Force

Question 3 of 5:

Which Indian state has instituted the Indira Rasoi Yojana?

The answer is- Rajasthan

Question 4 of 5:

Which of these actresses starred in the original 1991 movie ‘Sadak’ and is also starring in the sequel ‘Sadak 2’?

The answer is- Pooja Bhatt

Question 5 of 5:

After dismissing which Pakistan batsman did James Anderson reach the landmark of 600 wickets in Test cricket?

The answer is- Azhar Ali

Amazon Quiz Answers Win Today 03 Sep 2020 are given Below:

Question 1. By what name do we better know the peace agreement initiated on August 13, 2020, between UAE and Israel?

Answer 1: Abraham Accord

Question 2. Who is the only Paralympic gold medalist among the people to win the Rajiv Gandhi Khel Ratna award in 2020?

Answer 2: Mariyappan Thangavelu

Question 3. Pandit Jasraj, the legendary Indian classical vocalist, who recently passed away, belonged to which Gharana?

Answer 3: Mewati Gharana

Question 4. Which Indian giant recently acquired a majority stake in the e-pharma site Netmeds?

Answer 4: Reliance

Question 5. India’s first ‘air bubble’ agreement in South Asia will be established with which country?

Answer 5: Maldives

Amazon Quiz Answers Win Today 02 Sep 2020 are given Below:

Question 1. FutureSkills, an online learning platform is run by which organisation?

Answer 1: NASSCOM

Question 2. Russell Kirsch, a computer scientist who passed away recently, is credited with inventing which of the following?

Answer 2: Pixels

Question 3. Along with France, which country initiated the International Solar Alliance?

Answer 3: India

Question 4. Which organisation has been named as the new Title Sponsor of the 2020 edition of the Indian Premier League?

Answer 4: Dream11

Question 5. Bhagat Singh Koshyari is currently serving as the Governor of Maharashtra and which other state?

Answer 5: Goa

Amazon Quiz Answers Win Today 01 Sep 2020 are given Below:

Question 1. Recently satellite analysis, showed oil spill leaking into Blue Bay Marine Park. In which country is it located?

Answer:-  Mauritius

Question 2. Which organisation is behind ‘Mukti Caravan’, an initiative to mobilize people against child trafficking?

Answer:-  Bachpan Bachao Andolan

Question 3. Which institute has helped scientists at ISRO come up with a novel way to make space bricks on the lunar surface using lunar soil?

Answer:- IISC


Question 4. Which Indian currently serves as the Chief Scientist at the World Health Organization since March 2019?

Answer:- Soumya Swaminathan

Question 5. The newly unveiled logo of Jharkhand government accommodated which flower of bright red colour?

Answer:- Palash

Amazon Quiz Answers Win Today 31/08/2020 are given Below:

Question 1: The Union Ministry of Tourism organised a themed webinar titled ‘Cellular Jail: Letters, Memoirs & Memories’. Where is Cellular Jail?

Answer : Andaman and Nicobar Islands

Question 2: 13th August is marked every year to celebrate what feature common to Leonardo Da Vinci, Amitabh Bachchan and Lewis Carroll?

Answer: Left handed

Question 3: Which Indian organisation recently organised an ‘online patriotic film festival’?

Answer: NFDC

Question 4: After whom did ISRO recently name a crater on Moon, discovered by Chandrayaan-2?

Answer: Vikram Sarabhai

Question 5: Work on India’s first underwater metro train project is going on in which city?

Answer : Kolkata

Amazon Quiz Answers Win Today 16/08/2020 are given Below:

Question 1:- Which of these institutions recently became India’s first DGCA-approved drone training school?

Answer :- Bombay Flying Club

Question 2:- Which is the only country where ‘Sumo’ is practiced professionally?

Answer :- Japan

Question 3:- Aditya, a ferry operating between Vaikkom and Thavanakkadavu in Kerala, runs entirely on what?

Answer :- Solar power

Question 4:- Greenlights is a memoir of which Academy Award winning actor, filled with raucous stories, outlaw wisdom, and lessons learned the hard way?

Answer :- Matthew McConaughey

Question 5:- PM Modi jointly inaugurated the new supreme court building of which country on July 30, 2020?

Answer : Matthew McConaughey.

Amazon Quiz Answers Win Today 15/08/2020 are given Below:

Question 1:- The first woman to hold a Cabinet Rank in the Indian government Rajkumari Amrit Kaur, held which Ministry?

Answer :- Minister of Heath

Question 2:- Under whose leadership was Azad Hind, an Indian provisional government, established in Japanese occupied Singapore during World War II?

Answer :- Subhas Chandra Bose

Question 3:- The world celebrated this 25th July as the 100th birth day of Rosalind Franklin, known for her contributions to the discovery of what?

Answer :- Molecular structure of DNA

Question 4:- The Okavango Delta, one of Africa’s last remaining great wildlife habitat, is located in which country?

Answer :- Botswana

Question 5:- Which young revolutionary, along with Prafulla Chaki, attempted to assassinate a British judge, Magistrate Douglas Kingsford?

Answer :- Khudiram Bose

Amazon Quiz Answers Win Today 14/08/2020 are given Below:

Question 1:- Which of these veteran all rounders who played for the Knight Riders from 2011-2013, recently retired?

Answer :- Rajat Bhatia

Question 2:- Defense Institute of Advanced Technology (DIAT) has developed what medical bed isolation system to combat COVID-19?

Answer :- Aashray

Question 3:- Which body involving 5 nations held it’s 6th Environment Minister’s meeting on 30th July?

Answer :- BRICS

Question 4:- Anil Murali the legendary actor who passed away at the age of 51 was a veteran in which film industry?

Answer :- Malayalam

Question 5:- The Barakah nuclear power plant, the first nuclear power station in the Arabian Peninsula, is located in which country?

Answer :- UAE

Amazon Quiz Answers Win Today 13/08/2020 are given Below:

Question 1:

Which of these organisations started the ‘Dare to Dream’ contest on the death anniversary of former president Dr A P J Abdul Kalam?

Answer – DRDO

Question 2:

NASA is planning to launch its ASTHROS telescope mission from which part of the world?

Answer – Antarctica

Question 3:

Created in 2010 at Saint Petersburg, an annual celebration is held on 29 July to raise awareness for conservation of what animal?

Answer – Tiger

Question 4:

Who recently joined James Anderson as the only two England bowlers with 500 Test wickets or more?

Answer – Stuart Broad

Question 5:

Hichem Mechichi has been appointed as the new Prime Minister of which African nation?

Answer – Tunisia

Amazon Quiz Answers Win Today 03/08/2020 are given Below:

Question 1. Helios, Ulysses and the SOHO are all missions to study which astronomical body?

Answer : Sun

Question 2. Which famous temple is located in Prabhas Patan near Junagadh in Saurashtra?

Answer : Somnath Temple

Question 3. The Chiang Mai Initiative is a multilateral currency swap arrangement among the the members of which organisation?

Answer : ASEAN

Question 4. ‘If It Bleeds’ is a 2020 collection of four previously unpublished novellas by which American writer?

Answer : Stephen King

Question 5. Which country’s top tier football league title did FC Porto claim after a win over Sporting Lisbon?

Answer : Portugal

Also Check Amazon Quiz Answers

Amazon Quiz Answers Win Today 02/08/2020 are given Below:

Question 1:- Hemang Amin, who was appointed as the interim CEO of BCCI, is the chief operating officer of which sports league in India?

Answer:- IPL

Question 2:- Which day is celebrated on July 12th every year to commemorate a young Pakistani activist’s fight for women’s rights in education?

Answer:- Malala Day

Question 3:- Which Indian has recently been named as the recipient of the 2020 Von Karman Award, given to achievers in the field of Astronautics?

Answer:- Kailasavadaivoo Sivan

Question 4:- Pasakha Industrial Estate is located in _. India has recently opened new trade routes for it.

Answer:- Bhutan

Question 5:- Which company has recently launched a video conferencing app called ‘BlueJeans’ in collaboration with Verizon?

Answer:- Airtel

Amazon Quiz Answers Win Today 01/08/2020 are given Below:

Question 1. Which country recently hosted the third G20 Finance Ministers and Central Bank Governors meeting?

Answer : Saudi Arabia

Question 2. Which of these organizations is behind Covaxin- a proposed vaccine for COVID- 19, which is currently undergoing trials?

Answer : Bharat Biotech

Question 3. July 16th 2020 was the 75th anniversary of the Trinity Test. What was the result of the project that included this test?

Answer : First Atomic Bomb

Question 4. Which author recently published a new book titled ‘A Song of India’ to mark 70 years of his literary journey?

Answer : Ruskin Bond

Question 5. Which Academy Award winner will receive the ‘Tribute Actor Award’ in the Toronto Film Festival 2020?

Answer : Kate Winslet

Amazon Quiz Answers Win Today 30/07/2020 are given Below:

Question 1. Grant Imahara, who passed away recently, was the co-host of which popular science TV show on the Discovery Channel?

Answer : MythBusters

Question 2. In a recent Star Sports Survey, MS Dhoni beat Sourav Ganguly by a narrow margin in the poll for which category?

Answer : Best Captain

Question 3. 26th July is observed in India , as _____ Vijay Diwas, in commemoration of a famous Indian military triumph.

Answer : Kargil

Question 4. In an upcoming movie, based on which scientist is Ethan Hawke playing the title role, with Kyle MacLachlan playing the role of Edison?

Answer : Nikola Tesla

Question 5. 38 year old Roshni Nadar is the CEO & Chairperson of which Indian company?

Answer : HCL

Amazon Quiz Answers Win Today 29/07/2020 are given Below:

Question 1. Jack Charlton, who recently passed away, was a member of which 1966 FIFA World Cup winning team?

Answer : England

Question 2. In which city is the Sri Padmanabhaswamy Temple located?

Answer : Thiruvananthapuram

Question 3. What is the name of the comet discovered by NASA, which is said to be visible to the naked eye in the month of July?

Answer : Neowise

Question 4. 22nd July is observed globally as ____ approximation day. Fill in the blanks.

Answer : Pi

Question 5. Pakistan recently allowed which country to send goods to India using the Wagah border from July 15?

Answer : Afghanistan

Amazon Quiz Answers Win Today 28/07/2020 are given Below:

Question 1. A very rare ‘Golden Tabby’ tiger has recently been spotted in which National Park?

Answer : Kaziranga National Park

Question 2. An ‘Astronomical Unit’ is defined as the mean distance between which two objects in space?

Answer :  Earth and Sun

Question 3. The role of Kolkata based IAS officer, Paritosh Bannerji is being played by Jisshu Sengupta in which upcoming film?

Answer : Shakuntala Devi

Question 4. To celebrate which film’s anniversary did Deepika Padukone change her Instagram and Twitter names to ‘Veronica’, her character in the film?

Answer : Cocktail

Question 5. The Court of Arbitration for Sport recently overturned which team’s 2 year suspension from European Football tournaments?

Answer : Manchester City FC

Amazon Quiz Answers Win Today 27/07/2020 are given Below:

Question 1. PM SVAnidhi is a centrally sponsored scheme to help whom?

Answer 1: Street Vendors

Question 2. Sri Lanka recently reported to have eradicated Rubella and which other disease?

Answer 2: Measles

Question 3. Which of these days has been observed on July 11 every year since 1989?

Answer 3: World Population Day

Question 4. Who was the Man of the Match for a 9 wicket match haul in the first Test match between England and West Indies, recently held at Southampton?

Answer 4: Shannon Gabriel

Question 5. The Jenner Institute at Oxford University is a famous institute that specializes in research of what?

Answer 5: Vaccines

Amazon Quiz Answers Win Today 26/07/2020 are given Below:

Q1. Which striker has become the first player in the history of La Liga to record 20 goals and 20 assists in a single season?

Answer : Lionel Messi

Q2. A biography written by Tenzin Geyche Tethong would be released in October. With nearly 400 photographs and documents, it is about whom?

Answer : The 14th Dalai Lama

Q3. In the TV series, Friends what is the name of the cafe, Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe and Joey frequently visit?

Answer : Central Perk

Q4. Which company recently announced a $10 billion ‘India Digitization Fund’ to accelerate growth of a digital India?

Answer : Google

Q5. Madeline Swegle recently became the first Black female to perform what role in the US Navy in its 110-year history?

Answer : Fighter Pilot

Amazon Quiz Answers Win Today 25/07/2020 are given Below:

Question 1:- Actor Jagdeep, who recently passed away, is remembered for playing which much-loved role in Sholay?

Answer:- Soorma Bhopali

Question 2:- Dubbed as the pandemic Test, the first international cricket match after the Coronavirus break, was played between England and which team?

Answer:- West Indies

Question 3:- What is the name of the re-branded Google Plus for enterprise customers?

Answer:- Google Currents

Question 4:- Which company supplies the Apache and Chinook helicopters to India?

Answer:- Boeing

Question 5:- Hope orbiter, that was launched recently, is the first Mars mission of which country?

Answer:- UAE

Amazon Quiz Answers Win Today 24/07/2020 are given Below:

Question 1:- Which former RBI governor is the author of the recently published book ‘Overdraft: Saving the Indian Saver’?

Answer:- Urjit Patel

Question 2:- Gagandeep Kang is the first Indian woman scientist to be selected as a Fellow of which organisation?

Answer:- Royal Society of London

Question 3:- Zoonoses Day is held every year on July 6 to commemorate the scientific achievement of which scientist?

Answer:- Louis Pasteur

Question 4:- ‘Reels’ is a new video feature launched by which popular app?

Answer:- Instagram

Question 5:- ISRO is set to launch Amazonia-1, an earth observation satellite developed by which country?

Answer:- Brazil

Amazon Quiz Answers Win Today 23/07/2020 are given Below:

Question 1: Which ‘made in India’ free video-conferencing application was recently launched by Reliance Jio?

Answer: JIOMEET

Question 2: Ofek-16 is a military surveillance satellite launched by which country?

Answer: Israel

Question 3: The BMC and CPCB have joined hands to set up India’s first clinic for what in Bhopal?

Answer: e-Waste

Question 4: Which Indian PSU recently launched special winter-grade diesel for the Union Territory of Ladakh?

Answer: lndian Oil

Question 5: Which operation did Indian Navy undertake as part of the national effort to repatriate Indian citizens from overseas?

Answer: Samudra Setu

How to play Amazon Daily Quiz?

  • First of all, Open Amazon App. If you have not downloaded the app, then download the app here.
  • Then click on Three Horizontal lines or the Menu bar in the top left corner of the app.
  • Then from the drop-down menu, tap on Funzone.
  • After that, scroll down and you will find the Amazon Quiz Banner.
  • Click on this Amazon Quiz Banner.
  • Then click on “click here to start”.
  • Then questions will be displayed one by one.
  • Submit all the Answers of 5 Questions Correctly and then wait for the Winners Announcement in Lucky Draw for Amazon Quiz for 23rd July 2020on 31st of July.
  • This Contest is open from July 23rd, 2020 at 08:00 a.m. (IST) and end on July 23rd, 2020, at 12:00 p.m

Amazon Quiz Answers Win Today 22/07/2020 are given Below:

Question 1. In which Indian state is ‘Rewa Solar Power Plant’, one of the largest single-site solar power plants in India, located?

Answer : Madhya Pradesh

Question 2. CBSE has partnered with which tech giant to deliver courses on digital safety and online well-being?

Answer : Facebook

Question 3. Dharma Chakra Day, celebrated by Buddhists all over the world, commemorates which of the following?

Answer : Buddha’s first sermon

Question 4. Which famous rapper recently claimed he is running for President of Unites States in 2020?

Answer : Kanye West

Question 5. Which Indian boxer has recently become World No. 1 in the 52kg weight category in the AIBA rankings?

Answer : Amit Panghal

Amazon Quiz Answers Win Today 21/07/2020 are given Below:

Question 1. Which country, recently in news due to elephant deaths, is home to almost a third of African elephants?

Answer : Botswana

Question 2. Institute of Liver and Biliary Sciences in Delhi is the host of India’s first ________, launched very recently.

Answer : Plasma Bank

Question 3. For the first time ever which Grand Prix opened the F1 calendar with a closed-door event?

Answer : Austrian Grand Prix

Question 4. In Gujarat, Dhanvantri Rath services have been launched to provide what kind of services to the people?

Answer : Healthcare

Question 5. Which 200-year-old apparel company, that outfitted 40 of the last 45 US presidents, recently filed for bankruptcy?

Answer : Brooks Brothers

Amazon Quiz Answers Win Today 20/07/2020 are given Below:

Question 1: The Singer Laren museum in Amsterdam announced the theft of the 1884 painting ‘Spring Garden’ by which famous artist?

Answer: Van Gogh

Question 2: Defence Minister Rajnath Singh released a book titled ‘Invincible’ on which former Indian minister?

Answer: Manohar Parrlkar

Question 3: Ignaz Semmelweis, a 19th century obstetrician, is now widely credited with discovering the medical importance of which of the following?

Answer: Hand Washing

Question 4: Shaheed Diwas is observed on March 23rd to honour the day when Rajguru, Sukhdev Thapar and attained martyrdom

Answer: Bhagat Singh

Question 5: Which of these upcoming movies starring Akshay Kumar, is a remake of the famous Tamil horror movie Kanchana?

Answer: Laxmmi Bomb

Amazon Quiz Answers Win Today 19/07/2020 are given Below:

Question 1.  Using the new ‘Crew Dragon‘ spacecraft which organisation announced plans to send 3 tourists to the International Space Station in 2021?

Ans- SpaceX

Question 2. Time Magazine recreated whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial, through virtual reality?

Ans- Martin Luther King Jr

Question 3. Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure supply of safe drinking water to all inhabitants of the state?

Ans- Odisha

Question 4. Due to the presence of major automobile manufacturing units and allied industries, which city in India is called the Detroit of India?

Ans- Chennai

Question 5.  Rex Harrison and Eddie Murphy have both played this doctor who can talk to animals. Who played the same role in the recent movie Dolittle?

Ans- Robert Downey Jr

Also Check

Amazon Quiz Answers Win Today 18/07/2020 are given Below:

Question 1:- Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conversational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

Answer:- Dr. Rajendra Singh

Question 2:- The recently discovered Craspedotropis gretathunbergae is a species of what animal?

Answer:- Snail

Question 3:- Which five-time Grand Slam champion announced her retirement from tennis at the age of 32?

Answer:- Maria Sharapova

Question 4:- ‘Jungle Cry’ is about 12 underprivileged children from Odisha who went on to win the U14 World Cup in which sport?

Answer:- Rugby

Question 5:- Which child actor who acted in Mr India is now a successful choreographer and the director of movies such as Baaghi 2 and Baaghi 3?

Answer:- Ahmed Khan

Amazon Quiz Answers Win Today 17/07/2020 are given Below:

Question 1. ‘Prisoner 46664’, often used as a reverential title for Nelson Mandela, comes from the number assigned to him at which prison?

Answer : Robben Island

Question 2. The number ‘0’ does NOT have an equivalent in Roman numerals.

Answer : TRUE

Question 3. In 2019, Jayshree Vyas became the first independent woman director appointed by which stock exchange?

Answer : Bombay Stock Exchange

Question 4. What is the capital of Norway?

Answer : Oslo

Question 5. What phrase coined by Desmond Tutu did Nelson Mandela use to describe South Africa?

Answer : Rainbow Nation

Amazon Quiz Answers Win Today 16/07/2020 are given Below:

Question 1.  Swami Vivekananda was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. What is his real name?

Answer- Narendra Nath Datta

Question 2. What is the name of India’s ?rst manned space flight project?

Answer- Gaganyaan

Question 3. Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Answer- Koneru Humpy

Question 4. Which Hindi word was chosen as the ‘Oxford Hindi Word of 2019’ by the Oxford University Press?

Answer- Samvidhaan

Question 5.  Day is celebrated in honour of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

Answer- National Youth Day

Amazon Quiz Answers Win Today 15/07/2020 are given Below:

Question 1

India recently announced plans to procure 21 MiG-29 fighter jets from which nation under its latest defense deal?

Answer- Russia

Question 2

Which Indian organisation has recently started the broadcast of its first ever Sanskrit ‘news magazine’ program – Sanskrit Saptahiki?

Answer All India Radio

Question 3

Recently, Jai Ram Thakur announced that his state __________ is the first in the country where all households have LPG gas connections.

Answer – Himachal Pradesh

Question 4

Dragon Boat Festival is a traditional holiday in which country, that occurs near the summer solstice?

Answer  China

 Question 5

Which Indian actress is slated to join the star cast of Keanu Reeves’ ‘Matrix 4’?

Answer Priyanka Chopra

Amazon Quiz Answers Win Today 14/07/2020 are given Below:

Question 1. Who according to Forbes has become Football’s first-ever billionaire?

Answer: Cristiano Ronaldo

Question 2. WeTransfer, a data-sharing website was founded in 2009 in which country?

Answer: Netherlands

Question 3. Which famous business leader born on June 10th worked at Applied Materials and McKinsey & Company before joining Google?

Answer: Sundar Pichai

Question 4. Name India’s popular bicycle brand which shut down its operations on World Bicycle Day 2020.

Answer: Atlas Cycles

Question 5. Who is the director of Sadak 2- starring Alia Bhatt, Sanjay Dutt and Pooja Bhatt, the sequel to the 1991 movie Sadak?

Answer: Mahesh Bhatt

Amazon Quiz Answers Win Today 13/07/2020 are given Below:

Question 1  

Invented by and named after Japanese botanist Akira Miyawaki, the ‘Miyawaki Method’ is a unique technique to do what?

The answer is- Grow forests

Question 2

Recently ISRO’s Mangalyaan sent images of the biggest moon of Mars. What is it called?

The answer is- Phobos

Question 3

The Hagia Sophia museum is located in which city?

The answer is- Istanbul

Question 4

It has been announced that the Dehing Patkai Wildlife Sanctuary will soon get National Park Status. In which state is it located?

The answer is- Assam 

Question 5

Which of these cricketers is captaining the home side in the first Test since the COVID-19 induced hiatus?

The answer is- Ben Stokes

Amazon Quiz Answers Win Today 12/07/2020 are given Below:


Question 1 

What is the name of the longest ever freight train- 2.8 kms long, recently started by the Indian Railways?

The answer is- Shesh Naag

Question 2

Which country just completed the BeiDou constellation, one of four global navigation networks alongside GPS, GLONASS and Galileo?

The answer is- China

Question 3

Which Indian oganisation is licensed to build Sukhoi Su-30MKI, and has completed production of more than 270 fighters?

The answer is- HAL

Question 4

Which Indian cricketer was named as the country’s ‘Most Valuable Player’ (MVP) of the 21st century by Wisden?

The answer is- Ravindra Jadeja

 Question 5

Which apparel company launched a campaign around Black Lives Matter called, “For Once, Don’t Do It”?

The answer is- Nike

Eligibility

  • You must be a legal resident of India.
  • You must have set India as the current country in your amazon.in account setting.
  • Billing address must be within the territory of India.
  • Age should be 18 years or above.

Amazon Quiz Answers Win- Fender Acoustic Guitar on 11th July 2020

Question 1:


Himachal Pradesh, Uttarakhand, Sikkim, Arunachal Pradesh and Ladakh – all share a border with which of these countries?


Answer: China

Question 2:


Which former RBI governor has been conferred with the first Prof. P C Mahalanobis Award in Official Statistics for lifetime achievements?

Answer: C Rangarajan

Question 3:


Which European capital city recently had a public dinner at a 1600-ft-long table to celebrate the end of their COVID-19 lockdown period?

Answer: Prague

Question 4:


What is the name of the proposed orbiter to Venus by the ISRO to study the surface and atmosphere of the planet?

Answer: Shukrayaan-1

Question 5: 


Which German striker recently announced his retirement, after scoring in his last game for VFB Stuttgart?


Answer: Mario Gomez

Amazon Quiz Answers Win Today 10/07/2020 are given Below:


Question 1: 

Which country is helping the Bhutan set up the 600MW Kholongchhu Hydro Electric Project?

The answer is- India

Question 2: 

The Amazon Prime series ‘Breathe: Into the Shadows’ stars the which of these Bollywood actors?

The answer is- Abhishek Bachchan

Question 3

Recently inducted by the Indian Navy, after which the mythical character is the indigenously developed anti-torpedo decoy system named?

The answer is- Maareech

Question 4

Which of global tech firm was the latest to pick up the stake in Jio Platforms for INR 1,894.50 crore ?

The answer is- Intel 

Question 5

Which country’s Revolutionary Guards Corps plans to establish the permanent military base in the Indian Ocean by March 2021?

The answer is- Iran

Amazon Quiz Answers Win Today 09/07/2020 are given Below:

Question 1 

Who recently became the third Indian to get the inducted into the Elite Panel of ICC Umpires?

The answer is- Nitin Menon

Question 2

Which carmaker’s share price recently to crossed $1,000, making it worth more than Ford, General Motors, Honda, Fiat Chrysler put together?

The answer is- Tesla

Question 3

Jean Castex has been named new Prime Minister of which country, following the resignation of Edouard Philippe?

The answer is- France

Question 4

Who was the first recipient of the Filmfare Best Choreography Award?

The answer is- Saroj Khan

 Question 5

Energia Space Corporation of which country recently announced its plans for taking the first tourist on a spacewalk by 2023?

The answer is Russia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *